|

Mircea Lucescu'nun iki ayrı yüzü

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'nun TRT televizyonuna verdiği röportajda yabancıya karşı olmadığını açıklaması ardından ise İtalyan basınına verdiği demeçte "Ligde yabancı sayısına limit getireceğiz. Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz" ifadelerini kullanması tartışmalara neden oldu.

Yeni Şafak
19:02 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 19:30 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ay-Yıldızlıların başında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.
A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Ay-Yıldızlıların başında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Fatih Terim'in görevine son verilip Mircea Lucescu'nun A Milli Takım'ın başına getirilmesinin ardından başlayan 'yabancı sınırı değişmeli' tezi, ciddi tartışmalara neden oluyor.

Son olarak TRT ekranlarında yabancıya karşı olmadığını açıklayan ancak İtalyan gazetesi La Gazetta'ya verdiği demeçte, "Ligde yabancı sayısına limit getireceğiz. Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz" ifadelerini kullanan Rumen teknik adama tepki yağıyor. Tecrübeli çalıştırıcıya özellikle "Doğu ülkelerinde bunu yapmadan olmaz" sözünden dolayı bir çok tepki gelirken Lucescu'nun çalıştığı ülkeler sorgulandı.

  • Ukrayna'da Shakhtar Donetsk'te uzun yıllar görev yapan Lucescu son olarak Rus ekibi Zenit'i çalıştırmıştı. Rumen çalıştırıcının Rusya'da yaptığı "Yabancı sınırı kaldırılmalı" açıklamasına karşın Türk Milli Takımı'nda yabancıyı kısıtlamak istemesi ise ayrı bir tepki konusu oldu.

Mehmet Demirkol'dan TFF'ye çağrı

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol konuyla ilgili paylaşımında, "Eğer Lucescu bu açıklamaları bu şekilde yaptıysa hemen görevine son verilmeli. Doğu'yu aşağı olarak görüyorsa niye çalışıyor?" ifadelerini kullandı. Rumen çalıştırıcının milli maçlar öncesinde, yaptığı açıklamalarla ilgili bir bilgilendirme yapması bekleniyor.






#Mircea Lucescu
#Türkiye
6 yıl önce