|

Musa Aydın: İstiklal Marşımızı Avrupa'ya ezberlettik

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda alınan neticeler ve kazanılan madalyalar dikkat çekerken, perde arkasındaki kahramanlardan biri de Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın. 2015'te federasyonun başına geçen Aydın, kazanılan madalyalar ve yeni hedeflerle ilgili yenisafak.com'a özel açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak ve
14:53 - 6/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 19:22 - 6/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Avrupa Şampiyonası'nda 2012'den beri şampiyon olan Taha Akgül, bu sene de aynı başarıyı elde ederek önemli bir istatistik yakaladı.
Avrupa Şampiyonası'nda 2012'den beri şampiyon olan Taha Akgül, bu sene de aynı başarıyı elde ederek önemli bir istatistik yakaladı.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Arupa Güreş Şampiyonası'nda kazanılan madalyalar ve sporcuların yeni hedefleriyle ilgili olarak yenisafak.com Spor Servisi'nden Mustafa Göksel'e konuştu. Aydın, Avrupa'ya İstaiklal Marşımızı ezberlettiklerini ifade ederken bugün içinde müsabakaya çıkacak sporculara başarı dileklerinde bulundu.

İşte Musa Aydın'ın yenisafak.com'a yaptığı özel açıklamalar;
  • "Göreve geldiğimizden bu güne Las Vegas'ta ve Olimpiyat oyunlarında çok önemli başarılar elde ettik. 2015 yılında Amerika'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kazanılan madalyalarla 18 yıllık madalya rekorunu kırdık. Rio Olimpiyatları'nda da oldukça başarılı bir grafik çizdik. Türkiye'nin kazandığı 8 madalyanın 5'i güreşten geldi. Şimdi Avrupa Şampiyonası'nda da çok önemli işler yapıyoruz."

"Avrupalılar İstiklal Marşımızı ezberledi"
  • "Sporcularımız turnuvaya çok iyi hazırlandı ve beklediğimiz madalyalar geldi. 2 madalya daha aldığımız takdirde 50 yıllık bir madalya rekoruna imza atacağız. Diyebilirim ki Avrupalılara İstiklal Marşımızı ezberlettik. İnşaallah bugün de Rıza Kayaalp ve Atakan Yüksel kardeşimizden madalya bekliyoruz. Ben bu başarıda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Sayın bakanımıza ve devlet büyüklerimize de şükranlarımı sunuyorum."

"3 sporcumuza üzüldük"
  • "Şampiyonada başarılı bir grafik sergiledik. Ancak Cenk İldem, Mustafa Kaya ve Yakup Gör'ün elenmesi bizleri üzdü. Bu güreşçilerimiz de madalya alabilecek isimlerdi. İnşallah bir sonraki organizasyonda onlar da başarılı olacaktır."
"Bundan sonraki hedef İslam oyunları"
  • "Avrupa Şampiyonasından sonra İslam oyunlarına hazırlanacağız orada da Allah'ın izniyle önemli başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Sonrasında da Fransa'da Dünya Şampiyonası var. Hedeflerimiz bu turnuvalarda da İstiklal Marşımızı okutmak olacak."

#Musa Aydın
#Türkiye Güreş Federasyonu
7 yıl önce