|

Nail Kurt er meydanlarına veda etti

Er meydanlarının tecrübeli başpehlivanlarından Nail Kurt, memleketi Biga'da düzenlenen jübile güreşiyle 28 yıllık aktif sporculuk yaşamına nokta koydu.

Yeni Şafak
10:15 - 13/06/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:28 - 13/06/2015 Cumartesi

Atatürk Köprüsü altında düzenlenen sahada yapılan güreşlere 150 pehlivan katıldı. 1999 yılında baş altı şampiyonu olarak başpehlivanlık güreşlerinde güreşme hakkı elde eden Kurt, yaptığı açıklamada “1987 yılından 2015 yılına kadar 28 yıl güreşlerin içindeydim. Kırkpınar güreşlerinde çeyrek finale kadar yükseldim. Gönlüm isterdi ki daha güzel bir nostalji yaşamak ama arkadaşlarım bugün benim yanımda oldu. Beni çok mutlu ettiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bundan sonra il federasyonunca kule hakemiyim. Tek istediğim gençleri yetiştirip bu memleketin başpehlivansız kalmaması için var gücümle çalışmak" diye konuştu.



Cazgır Pele Mehmet'te Nail Kurt'un Biga'yı 28 yıldır tanıttığını belirterek, “Bu mutluluk para ile satın alınamayacak bir mutluluktur" diye konuştu. Başpehlivan Nail Kurt, Ünal Kahraman ile yaptığı güreşte galip gelerek jübilesini yaptı. Kurt, omuzlar üzerinde taşınarak alkış yağmuruna tutuldu.



Nail Kurt'un jübile güreşine başpehlivanlar Ekrem Yavuz, Ünal Karaman, Kadir Ergin, Murat Hikmet, Sezgin Yüksel, Reşat Turgut ve Ziya Ünlü katıldı.



Nail Kurt kimdir?

1969 Biga doğumlu olan Nail Kurt, 1999 yılında Antalyalı Mehmet Selvi'yi yenerek Kırkpınar başaltı birincisi olarak başa yükseldi. Kırkpınar'da baş kategorisinde 2000 ve 2002 yıllarında çeyrek finale yükselme başarısı gösteren Bigalı pehlivan, birçok yerel turnuvada derece yaptı.





#Nail Kurt
#Jübile
#Başpehlivan
#Biga
#Ekrem Yavuz
#Ünal Karaman
#Kadir Ergin
#Murat Hikmet
#Sezgin Yüksel
#Reşat Turgut
#Ziya Ünlü
9 yıl önce