|

Nani rüzgarı

Sarı-lacivertliler, Manchaster United’ten transfer ettiği dünyaca ünlü yıldızı dün gece İstanbul’a getirdi. Havalimanında taraftarların karşıladığı Portekizli yıldız, "Fenerbahçe'yi kariyerimde bir fırsat olarak görüyorum" dedi

Yeni Şafak
04:00 - 6/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:19 - 6/07/2015 Pazartesi
Diğer

Fenerbahçe, İngiltere'nin Manchester United takımından transfer ettiği dünyaca ünlü Portekizli yıldız Luis Nani'yi sözleşme imzalamak üzere dün gece İstanbul'a getirdi. Türkiye'ye gelişinde Portekizli oyuncuyu, havalimanında büyük bir taraftar topluluğu karşıladı. Sportif Direktör Giuliano Terraneo'nun da karşılayanlar arasında olduğu Nani, FB TV'ye yaptığı açıklamada, "Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. F.Bahçe'yi kariyerimde yeni bir fırsat olarak görüyorum. Buraya gelen taraftarı gördüm, çok mutlu oldum. Bu taraftar önünde kendimi göstermek istiyorum. Elimden gelen en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.


Takımda Meireles, Alves gibi oyuncuların olduğunun hatırlatılması üzerine ise Portekizli oyuncu, "F.Bahçe takımını gayet iyi tanıyorum. Hep yüksekleri hedeflemiş bir takım. Meireles ve Alves gibi milli takımdan tanıdığım oyuncularla oynayacağım. Kendimi ailemin içindeymiş gibi hissedeceğim. Onlarla oynayacağım için çok mutluyum. Umarım hep birlikte önemli başarılara imza atarız" diye konuştu.



3.6 milyon Euro alacak

Fenerbahçe'nin uzun pazarlıklar sonucu kadrosuna kattığı Nani bugün sağlık kontrolünden geçtikten sonra 4 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak. Nani'nin sağlık raporlarının yetişmesi durumunda imza töreninin 17.00'de düzenlenmesi bekleniyor. En geç 18.00'e kadar Portekizli süperstarın çubuklu formayı sırtına geçireceği ifade ediliyor. Portekizli yıldız, sözleşme imzaladıktan sonra takımın kamp yaptığı Topuk Yaylası'na gidecek. 4 yıllık sözleşme imzalayacak olan Nani, her sene 3.6 milyon Euro net ücret alacak. Sarı-lacivertliler, yıldız futbolcuya en az 45 dakika oynadığı her maç için de garanti 20 bin Euro ödeme yapacak. Fenerbahçe, ayrıca Şampiyonlar Ligi'ne kalınması durumunda Nani'ye 100 bin Euro prim, gruptan çıkılması durumunda da ayrıca 100 bin Euro'luk ödeme yapılacak. Portekizli yıldıza imza parası olarak da 1.5 milyon Euro ödeneceği belirtildi.



Fabiano ve Ba imzaladı

F.Bahçe, Portekiz'in Porto ekibinden bir yıllığına kiraladığı Senegalli stoper Abdoulaye Ba ile Brezilyalı kaleci Fabiano Ribeiro ile sözleşme imzaladı. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, sportif direktör Giuliano Terraneo'nun da katılımıyla gerçekleştirilen törende, Abdoluaye ile Fabiano kendilerini sarı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı. Brezilya'nın Sao Paulo kulübünden transfer edilen ve önceki gün İstanbul'a getirilen orta saha oyuncusu Josef de Souza ise işlemleri yetişmediği için sözleşme imzalamadı. Terraneo, Josef'in bir kaç gün içinde durumunun netleşeceğini söyledi. Brezilyalı kaleci Fabiano, transferinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Kariyerimde beni bekleyen yeni bir hedef var. Bu takım için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Bana gösterilen güveni boşa çıkarmamak istiyorum" dedi. Abdoulaye Ba ise büyük bir takıma geldiğini dile getirerek, "Burada olmaktan çok mutluyum. Altında tarih yatan bir ablemin oyuncuları olmak için buradayız" diye konuştu.



Pereira'dan sıkı yönetim

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira disipliniyle dikkat çekiyor. Portekizli teknik adam, tüm oyuncuların sabah kahvaltısına en geç saat 8.45'te inmesini isterken, bu saatten sonra kahvaltı yapılan salonun kapısı kilitleniyor ve geç kalanlar içeriye giremiyor. Futbolcular da bunun için sabah erken kalkarak kahvaltı kuyruğuna giriyor. Kahvaltı ve yemek saatlerine dikkat ediliyor. Pereira, daha önceki kamplarda olduğu gibi oyuncuların odalarına yemek istemelerini yasakladı. Artık futbolcular kendi odalarına yemek isteyemiyor. Yemekler özel diyetisyen tarafından hazırlanırken, sarı-lacivertli futbolculara baklava ve tatlı yasağı da geldi. Yemekte tatlı olarak genellikle sütlaç yer alırken, sütlacın şeker oranı da oldukça düşük tutuluyor. Futbolcuların yediği ekmek de özel undan yapılırken, köfteye dahi ekmek katılmıyor.



Serdar, A2'ye gönderildi

Fenerbahçe'nin yeni sezonda kadroda düşünmediği Serdar Kesimal'dan kendisine kulüp bulması istendi, ancak tecrübeli futbolcu F.Bahçe'den aldığı yıllık ücret nedeniyle takımdan ayrılmak istemiyor. Tecrübeli futbolcu da A2 takımında hazırlıklarını sürdürüyor. Kulüple 1 yıllık sözleşmesi olan ve yıllık 1.2 milyon Euro net ücret alan Serdar Kesimal ise yönetimden 1 yıllık alacağını istedi.


Holmen, Krasiç ve Emenike

Yeni sezonda değişen yabancı oyuncu kuralı nedeniyle kadrosunda 14 yabancı bulundurabilecek Fenerbahçe'de Nani'nin transferiyle 14 yabancı oyuncusu oldu. Sarı-lacivertliler, yeni bir yabancı oyuncu transfer edebilmek için kadrosundaki bazı isimlerle yollarını ayırmak zorunda. Bu isimlerin başında ise Holmen, Krasic ve Emenike geliyor. Teknik direktör Vitor Pereira'nın kamp sonrası bu isimleri belirlemesi bekleniyor. Şu an kadrodaki yabancı oyuncular şunlar: Kjaer, Josef de Souza, Fabiana, Abdoulaye Ba, Sow, Diego, Meireles, Alves, Kadlec, Emenike, Holmen, Krasiç, Stoch, Nani.








#Fenerbahçe
#Luis Nani
#Sportif Direktör Giuliano Terraneo
9 yıl önce