|

Nevzat Altun: Hokey futbol değil

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde​ Rusya'ya 42-0 yenilen Türkiye buz hokeyi milli takımı antrenörü Nevzat Altun gelen eleştirilere yanıt verdi.

Yeni Şafak
16:06 - 14/02/2017 Salı
Güncelleme: 16:17 - 14/02/2017 Salı
Diğer
Buz hokeyinde Rusya'ya 42-0 mağlup olan milli takıma eleştiriler gelmişti.
Buz hokeyinde Rusya'ya 42-0 mağlup olan milli takıma eleştiriler gelmişti.

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde Rusya'ya 42-0 mağlup olan Türkiye buz hokeyi takımı antrenörü Nevzat Altun gelen eleştirilere tepki gösterdi.



CNN Türk'e konuşan Altun, "Daha fazla skor bekleniyordu çocuklarımızın mücadelesiyle farkı aşağı indirdik" diyerek şu açıklamaları yaptı:


"Rusya çok iyi bir kategoriye sahip"

  • Eksik olan hiçbir şeyimiz yok. Bu sporu bilenler bizim nereden nereye geldiğimizi daha iyi bililer. Çocuklarımız 15,16 yaşında sadece 1 aydır kamp yapıyorlar. Bir ayda buralara kadar geldiler. Rusya bir çok kategoriye sahip. Ülkemize baktığımız zaman U16'nın daha ligi bile yokken böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptığımız için katılma durumunda bulunduk.

"Hokeyi bilmeyenlerin eleştirmesi hoş değil"

  • Burada hokeyi bilmeyenler birçok eleştiri yapmışlar. Hokeyi bilenlerin de bu eleştiriyi yapması hoş değil. Hokey futbol oyunu değil, çok özel bir spordur. Yüksek performansla oynanan ve sürekli değişim gerektiren bir spor."



#EYOF 2017
#Nevzat Altun
7 yıl önce