|

Nur Tatar altın için tatamide

23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası’nda mücadele eden milli sporcu Nur Tatar Askari, yarı finale yükselerek madalyayı garantiledi. Milli tekvandocumuz bugün önce Güney Koreli rakibini yenip, ardından altın madalya için tatamiye çıkmak istiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/06/2017 Tuesday
Güncelleme: 02:35 - 27/06/2017 Tuesday
Yeni Şafak
Nur Tatar Askari
Nur Tatar Askari

Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) tarafından Güney Kore’nin Muju kentinde düzenlenen 23. Büyükler Dünya Tekvando Şampiyonası, üçüncü gün maçlarıyla devam etti. 183 ülkeden 971 sporcunun katıldığı ve katılım rekorunun kırıldığı şampiyonada ülkemiz adına üçüncü gün kadınlar 67 kiloda Nur Tatar Askari ve erkekler 68 kiloda Ferhat Can Kavurat mücadele etti. Kadınlar 67 kiloda şampiyonaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan Avrupa şampiyonu, Dünya ve Olimpiyat ikincisi Nur Tatar Askari, ilk turu maç yapmadan geçtikten sonra ikinci turda İran’dan Melika Mirhosseini Vakili’yi 4-2, üçüncü turda Özbekistan’dan Nigora Tursunlukova’yı altın vuruş sonrasında yine 4-2 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Hırvatistan’dan Matea Jelic ile karşılaşan milli tekvandocumuz 4-0 geriye düştüğü müsabakanın normal süresinin son anında 4-4 eşitliği sağladı. Altın vuruşa giden müsabakada rakibine 5-4 üstünlük sağlayan Nur Tatar Askari, yarı finale yükseldi ve madalyayı garantiledi.

BUGÜN ALTIN GÜNÜ

Kadınlar 67 kiloda yarı final ve final müsabakaları bugün TSİ ile 13.00’de başlayacak. Nur Tatar Askari, yarı finalde evsahibi Güney Koreli Kim Dan-Ji ile karşılaşacak. Milli tekvandocumuz, rakibini geçmesi durumunda finalde Amerikalı Paige McPherson ile Çinli Mengyu Zhang müsabakasının galibiyle dünya şampiyonluğu için karşılaşacak. 18 yaşındaki milli tekvandocu Ferhat Can Kavurat ise, ilk turda Avrupa şampiyonu Portekizli Rui Braganca’yı 18-15 yenerek önemli bir galibiyet almasına rağmen ikinci turda İngiltere’den Peter Longobardi’ye 18-11 mağlup olarak şampiyonaya veda etti. Şampiyonada bugün Nur Tatar Askari’nin altın madalya mücadelesinin yanında genç sporcular tatamiye çıkacak. Kadınlar 53 kiloda Zeliha Ağrıs ve erkekler 58 kiloda Mertcan Dolmacı, tecrübe kazanmanın yanı sıra madalya kovalayacak.

#Mertcan Dolmacı
#Zeliha Ağrıs
#Nur Tatar Askari
7 years ago