|

Nuri Şahin favori 11'ini kurdu

Borussia Dortmund forması giyen milli futbolcu Nuri Şahin, favori oyuncularından bir kadro kurdu. Takımın başına da kariyerine yön verdiğini düşündüğü eski teknik direktörünü koydu.

Yeni Şafak
15:18 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 16:39 - 5/09/2017 Salı
Diğer
Nuri Şahin bu sezon Dortmund'da 4 maçta 1 gole imzasını attı.
Nuri Şahin bu sezon Dortmund'da 4 maçta 1 gole imzasını attı.

Borussia Dortmund'un yıldız oyuncusu Nuri Şahin, favori oyuncularından oluşan bir kadro yaptı.

Four-Four-Two'da yer alan habere göre işte o isimler ve teknik direktör:


Kaleci: Volkan Demirel

"Öncelikle insan olarak müthiş biri. İlk günümden itibaren bana milli takımda sürekli yardımcı oldu. Kaleci olarak da şu an Avrupa’nın en iyilerinden. İri yapılı olmasına rağmen refleksleri çok güçlü."

Sağ bek: Dani Alves

"Oyunun iki yönünü de oynayabilen müthiş bir kanat oyuncusu. Hücumda arkadaşlarına pozisyon yaratıyor, asist yapıyor ve gol atıyor. Maçlarda bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle sağ kanadı tek başına kullanıyor."


Stoper: Franco Baresi

"Hem tecrübesi, hem de soğukkanlılığıyla döneminin en iyilerindendi. Takım üzerindeki etkisi onu vazgeçilmez yapardı. Sahada bir savunmacıdan çok bir kaptan gibiydi."

Stoper: Paolo Maldini

"O da Baresi gibi yıllarını Milan’a vermiş tecrübeli ve rakibe nefes aldırmayan bir oyuncu. Kimi zaman sol bekte de görev aldı ve aynı şekilde etkili oldu. Keşke futbolu hiç bırakmasaydı."

Sol bek: Roberto Carlos

"Senelerce Real Madrid gibi bir kulüpte futbol oynamak herkesin yapabileceği bir iş değildir. Hem bu kulüpte, hem de milli takımda bir efsane oldu. 38 yaşındayken de hâlâ aynı iştahla oynuyordu."

Sağ açık: Cristiano Ronaldo

"Oynadığı her maçta inanılmaz işler yapıyor. Milli takımda da Real Madrid’de de çok önemli goller atıyor. En önemlisi çok profesyonel biri ve yaptığı işi son derece ciddiye alıyor."

Orta saha: Xavi Hernandez

"Şu anda dünyanın en iyi orta saha oyuncusu. Müthiş bir oyun zekâsına sahip ve inanılmaz paslar atabiliyor. Iniesta’yla ikiz kardeş gibiler ama ben birini seçmek zorundaydım."

Orta saha: Fernando Redondo

"Kendime onu örnek alıyorum. Çocukluk yıllarımdan beri tek idolüm olduğunu söyleyebilirim. Sol ayağıyla akıl almaz işler yapıyordu. Top ayağına çok yakışırdı."

Sol açık: Zinedine Zidane

"Şu ana kadar izlediğim ve bana zevk veren en büyük futbolcu. Top adeta ayağına yapışırdı. Onu sol kanada koyduğumu bakmayın; içeri girerek atacağı ara paslarıyla takımıma bol gol kazandıracaktır."

Forvet: Lionel Messi

"Şu anda dünyanın en iyi futbolcusu. Geçen sezon artık tam anlamıyla bir forvet gibi oynamaya başladı. Onu durdurabilecek bir oyuncu ya da takım olduğunu sanmıyorum. Ona karşı oynamak çok zor."

Forvet: Ronaldo

"Tüm zamanların en iyi forveti. Sakatlıklarla uğraşmasaydı kariyeri çok daha etkileyici olabilirdi. Gerçi bu haliyle bile adını futbol tarihine altın harflerle yazdırmayı başardı."

Yedekler: Ryan Giggs

"Onun için bir şey söylemeye gerek yok. Tek kelimeyle mükemmel bir oyuncu."

Yedekler: Arda Turan

"Son yıllarda kendini çok geliştirdi. Özellikle birebirlerde çok etkili."

Yedekler: Nemanja Vidic

"Sert oyunuyla rakiplere gözdağı veriyor. Ayrıca kaptan olması takım için ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor."

#Nuri Şahin
#Borussia Dortmund
7 yıl önce