|

O gün futbolu bırakırdım!

“Fenerbahçe’de bazen şampiyon olmak iyi oynamak yetmez” diyen Medipol Başakşehirspor’un milli oyuncusu, “Kiminle oynadığım önemli değil ama Fenerbahçe’de Nani ve van Persie ile forma giymek güzel olurdu” diye konuştu. Emre, 7 Nisan 2014'te oynanan Galatasaray maçında kırmızı kart görmesine neden olan Melo için 'Ona uysamdım o gün futbolu bırakırdım' dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/08/2015 Pazar
Güncelleme: 09:57 - 2/08/2015 Pazar
Yeni Şafak

F enerbahçe'nin eski kaptanlarından ve Medicol Başakşehirspor'un mili oyuncusu Emre Belözoğlu, basın ile yaptığı sohbette gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Sarı-lacivertli takımın bu sezon transfer ettiği Nani ve Robin van Persie transferlerini değerlendiren başarılı oyuncu, “Fenerbahçe'de forma giymek daha özel olurdu, güzel olurdu. Kiminle oynadığım değil Fenerbahçe'de kaptanlık yapmak formasını giymek başka güzel bir duygu" yorumunda bulundu. Fenerbahçe'de bu sezon kadroda yapılan değişimle ilgili görüşlerini paylaşan Emre, “Fenerbahçe değişmek zorunda. Kolay süreçler yaşamadı ve değişmesi gerekiyordu" sözleriyle yönetimin yaptığı hamlelere destek verdi. Fenerbahçe'nin kolay bir camia olmadığına vurgu yapan Emre, “Fenerbahçe'de bazen şampiyonluk yetmez bazen iyi oynamak da yetmez. Fenerbahçe başka bir yer. Çok ciddi transferler yapıldı, yeni bir takım kuruldu. Yeni takıma Fenerbahçe'yi seven herkesin sabretmesi gerekir. Shakhtar maçınının ikinci yarısını seyrettim. Yeni bir takım olmasına rağmen beğendim. Tur için en az rakibi kadar şansı var" ifadelerini kullandı.



Hoca göndermeye kimsenin gücü yetmez


Teknik direktör Ersun Yanal'ı kaleci Volkan Demirel ile birlikte gönderdikleri yönünde oluşan algıyla ilgili ilk kez görüşlerini açıklayan başarılı oyuncu, bu konuda şu ifadeleri kullandı: “Ersun Yanal benle özelinde ne yaşadığını kendi söylesin. Ersun Yanal ile birebir yaşadıklarımı paylaşmak istemem. Fenerbahçe'de yönetimin dışında hiçbir güç teknik direktörü gönderemez. Hele Aziz Yıldırım'ın olduğu yerde bu hiçbir şekilde mümkün değildir. Oyuncu grubu olarak Ersun Yanal ile iyi veya kötü yaşanmışlıklar olabilir. Ersun Yanal için neler yaptığımı biliyorum. Ersun Yanal'a sorun, onunla ikimiz arasında yaşanan gerçekleri o anlatsın. Ersun Yanal bu konuyla ilgili konuşmuyor ve belki de kendisi adına doğru politika izliyor olabilir." Yanal'ın soyunma odasındaki ses kaydının sızdırılmasıyla ilgili adı geçmesine ise Emre “Arka 5'li diyorlar, arkada 4 kişi oturuyor zaten. Ben arkanın 2 önünde oturuyorum; arka 5'lide oturmuyorum" şeklinde görüşlerini dile getirdi.



Küfür edenler cami çıkışında helallik istiyor

Geçmişte hatalar yaptım. Saha içinde kendimi kontrol edemediğim zamanlar oldu. Duygularımı kontrol etmekte zorlandım. Saha içinde ve dışında kolay şeyler yaşamadım. Şimdi kendimi 3-4 senedir kontrol ediyorum. Tribünler ve yöneticilerle diyaloğa girmedim. Saha içinde tepki vermiş olabilirim futbolcuyla teknik adamla. Futbolun içinde bu yok diyebileceğimiz bir diyalog yaşamadım. Futbolun içinde ne varsa onu yaşadım. Küfrün savunmasını yapmam, küfür hatadır yanlıştır kabul ederim. Sahanın içinde sanki küfür yok, tribünler de hiç küfür yok, ben sanki karşımda efendice oturan bir kişiye bir şey söylemişim gibi hissettiriliyor. Zaten benim çoğu zaman tepkim hep şuna oldu; ben bir futbolcu olarak neden bu tür saçma şeyleri yaşamak zorunda bırakılıyorum ve bana neden bu şekilde tavırlar sergileniyor.



'F.Bahçeli olduğum gerçeği değiştirmez'

Çocukluğumda Fenerbahçeliydim. Galatasaray'da oynarken de sarı-kırmızılı camianın başarısı için elimden geleni yaptım ve Galatasaray'ın hala ne kadar övündüğü başarısı varsa onun içinde oldum. Bundan da hiç gocunmadım. Elimden geldiğince o döneme dair Fenerbahçe'ye karşı oynadığımda hiçbir zaman Fenerbahçeliliğimi düşünerek oynamadım. Galatasaray'ın başarısı için oynadım. Ben bugün Fenerbahçe Başakşehir'e gelse ya da ben Kadıköy'e gitsem Başakşehir'in başarısı için oynarım ama bu Fenerbahçeli olduğumu gerçeğini değiştirmez.



'İyi bir teknik direktör olabilirim'

Teknik direktör lisansım var, hocalık yapabilirim aslında. Yöneteceğim takımı saha içindeki duygularımla izlerim. Yedek kulübesinde daha doğru yönetebileceğimi düşünüyorum. İyi bir eğitim alırsam iyi bir teknik direktör olabilirim. Yapabileceğime inanıyorum. Ama Türkiye'de bence futbolun içinden gelmiş insanlar kulüpler yönetmeli. İyi futbolcu kariyerli futbolcu olduğu için değil o eğitimi yapmış insanlar tarafından camianın içinde yönetici olarak yer almalı. Artık UEFA bir kriter getirdi istediğiniz kadar zengin olun, o kulübün parasını yönetmeniz gerekiyor. İtalyancam çok iyi, İngilizcem iyi. Futbolu bıraktıktan sonra dillerimi çok iyi hale getireceğim.



Melo'ya eşlik etseydim futbolu bırakırdım

(Galatasaray maçında) Felipe Melo'nun oyununa geldiğim için sinirlendim. 2 dakika önce sırtıma tükürmüştü. Futbol oynamak için kendimi tuttum o gün onu yapsaydım futbolu bırakırdım orada. Değmezdi yani. Futbol oynamaya karar verdiğim için farklı bir şekilde davranmadım. Aynı oyuncu tipi değiliz belki bundan beslenmeyi seviyor. Melo'ya özellikle ayrı bir antipati duymuyorum. Ben her zaman sahanın içinde olanın sahanın içinde kalması gerektiğine inanıyorum. Bana elini sıkma dediler yine de elini sıktım. Sahanın içinde olan sahanın içinde kalır.





#Medipol Başakşehirspor
#Fenerbahçe
#Ersun Yanal
#Emre Belözoğlu
9 yıl önce
default-profile-img