|

Obradovic 3 yıllık sözleşmeye imzayı attı

Fenerbahçe, Basketbol Takım Koçu Zelijko Obradovic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan başkan Aziz Yıldırım, Obradovic'e teşekkür ederken, "Gönül ister ki Milli Takım'ı da çalıştırsın ama o Fenerbahçe'de kalmak istiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
14:34 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 15:14 - 6/12/2016 Salı
Obradovic, Euroleague'de 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşamıştı. 2003 yılında Fenerbahçe'ye imza atan Sırp başantrenör, Euroleague'de arka arkaya son 16, final four ve finale çıkma başarısı göstermişti.
Obradovic, Euroleague'de 1992, 1994, 1995, 2000, 2002, 2007, 2009 ve 2011 yıllarında şampiyonluk sevinci yaşamıştı. 2003 yılında Fenerbahçe'ye imza atan Sırp başantrenör, Euroleague'de arka arkaya son 16, final four ve finale çıkma başarısı göstermişti.

Törende Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Sırp Başantrenör Obradovic açıklamalar yaptı. Yıldırım'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle;



"5 dakikada oturup çözdük
"

  • "Obradovic'i anlatmaya gerek yok. Bütün dünya Obradovic'in başarısını biliyor. Karakterli, kişilikli bu kişiliğini de sahaya yansıtan birisidir. Basketbolda tarih olan bir insanın Fenerbahçe'de 7 sene kalması için bir sözleşme imzalıyoruz. 3 yıllık sözleşmeyi 5 dakikada oturup çözdük. İmzaları attık. Burada kamuoyuna duyuruyoruz"

"Gönül ister ki Milli Takım'ı da çalıştırsın ama...
"

  • "2 senedir Final Four oynuyoruz. Geçen sene finale kaldık. İnşallah kupayı bu sene İstanbul'da kaldıracağız. İnşallah Obradovic uzun yıllar burada devam eder. Benim gönlümden geçen Milli Takımın da başına geçmesi, Türk basketboluna katkı sağlaması. Gönül ister ki Milli Takım'ı da çalıştırsın ama o Fenerbahçe'de kalmak istiyor. Yuvanda kaldığın için teşekkürler Obradovic. Thank you Obro"

"Kaliteli sponsor bulup ismimiz ile birleştireceğiz"

  • "Fenerbahçe Basketbol Takımı dünya devi oldu ama sponsorlar diğer taraftarlardan çekindikleri için bize sponsor olmuyorlar. Gelecek sezon Fenerbahçe'mize kaliteli sponsor bulup ismimiz ile birleştireceğiz bütçemizi artıracağız"

Obradovic'in açıklamalarında öne çıkanlar şöyle;



"Yönetimin bana olan güveni çok özel bir durum
"

  • "Başkana, Ozan Balaban ve tüm ekibe teşekkür ediyorum. 3 sene boyunca ekibimle çalışmaya devam edeceğim. Başkan ve yönetimin bana olan güveni çok özel bir durum. Kulübün menfaatleri için en doğru şekilde çalışıyoruz. Başkanın bana ne kadar güvendiğini biliyorum. Kontrat imzalamak tabii önemlidir ama aramızdaki güven çok daha önemli. Sezonun tamamı mutlak iyi olamıyor elbette mağlubiyetler alacağız ama önemli olan sonunu getirmek. İlk geldiğimde çok çalışacağıma dair söz verdim. Ülker Arena'yı evim gibi yaşıyorum. Kontratları imzalamak zor sorumluluklardır. 3 sene daha bana destek olmak zorundasınız"

Obradovic, Türk Milli Takımı'nı çalıştırma sorusuna ise şöyle cevap verdi;



Zeljko Obradovic'ten milli takım açıklaması

  • "Şu an hem kulüp hem de milli takım çalıştıracak güçte değilim. Yazın dinlenmeye ihtiyacım var. Bunu 12 yıl boyunca kendi ülkem için yaptım ancak o zaman çok gençtim. Şu an için Euroleague'deki bu sistem dahilinde mümkün değil. Beni bu göreve layık görenlere çok teşekkür ederim"


















#Aziz Yıldırım
#Obradovic
7 yıl önce