|

Okulu birincilik kürsüsünden inmiyor

Kandıra Belediyesi tarafından bu yıl 30'uncusu düzenlenen Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri'ni, 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de başpehlivan olarak altın kemerin sahibi olan Orhan Okulu kazandı. Antalyalı sporcu böylece Edirne sonrası katıldığı ikinci turnuvada da birincilik kürsüsüne çıktı.

Yeni Şafak
08:24 - 6/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:27 - 6/08/2015 Perşembe
AA

Namazgah Mesire Alanı'nda gerçekleştirilen güreşlerde başpehlivanlık final mücadelesi, son Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan olan Orhan Okulu ile Ankara'dan katılan Salih Erinç arasında yapıldı. Erinç'i mağlup eden Okulu başpehlivan olurken, ikinciliği Erinç, üçüncülüğü ise Antalyadan katılan İsmail Balaban ile Kocaeli'den katılan Faruk Akkoyun paylaştı.



Başaltındayda finalde Abdülhamit Altun'un mağlup eden Nedim Gürel birincilik kürsüsüne çıktı.



Güreş ağalığını ise açık arttırmada 45 bin lira ile en yüksek teklifi veren iş adamı Ömer Yelmer elde etti.



Müsabakalara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kağıtspor Kulübü Başkanı İslam Yücel ve protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.



Güreşlerin sonunda kategorilerinde birinci olanlara altın, ikincilere gümüş, üçüncülere de bronz madalya ve kupa verildi.

#Orhan Okulu
#Kandıra geleneksel yağlı pehlivan güreşleri
#Faruk Akkoyun
#Salih Erinç
#Fatih Koyuncu
9 yıl önce