|

Önce kanseri ardından rakiplerini yendi

Isparta'da 4 yaşında yakalandığı kemik kanseri nedeniyle sağ bacağı kesilen 15 yaşındaki Zeki Yiğit Selçuk, yüzmede birçok başarılara imza attı.

Yeni Şafak
12:19 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 09:25 - 25/04/2015 Cumartesi

Selçuk, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yaşında kemik kanseri teşhisi konulduğunu ve tedavi görmeye başladığını söyledi. 3 ay boyunca tedavisinin Isparta'da devam ettiğini ancak buradaki tedavi yeterli olmayınca Ankara'ya gittiğini ifade eden Selçuk, buradaki tedavisinin 3 yıl sürdüğünü anlattı.



Doktorların kanserin akciğerlerine atlayacağını, bunun da kendisini öldürülebileceğini söylemesi üzerine sağ bacağının kesilmesine karar verildiğini belirten Selçuk, ameliyatla sağ bacağının kesildiğini, ardından Isparta'ya döndüğünü söyledi.



Engeli nedeniyle çocukluğunu yaşayamadığını, uzun yıllar hastanede kaldığını ve sosyalleşemediğinin belirten Selçuk, "Engelli olduğum için bazı ortamlardan dışlanıyordum. Her akşam eve ağlayarak geliyordum. Beni, annem teselli ediyordu. Spora başlayana kadar gerçekten içine kapanık, evden çıkmayan bir insandım" ifadelerini kullandı.



Ortopedistinin tavsiyesiyle 12 yaşında yüzmeye karar verdiğini anlatan Selçuk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün yardımıyla spora başladığını dile getirdi.



50 metre kelebekte altın madalya


Hocası İbrahim Kaç'ın yardımıyla yüzmede kendisini geliştirdiğini dile getiren Selçuk, şöyle konuştu:



"Yüzmede gerekli stilleri yapabilir hale gelmem 6 ayımı aldı. Diğer yüzücü arkadaşlara katılmam uzun sürdü. 6 aydan sonra İstanbul'da düzenlenen Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'na katıldım. Orada 50 metre serbest yarışında düşerek, yarıştan elendim ama 50 metre kelebek branşında birinci olarak Türkiye şampiyonu oldum. İlk birinciliğimi aldığımda çok mutlu oldum. Geri döndüğümde insanların bana gösterdiği tepkiler çok hoşuma gitti. İnsanların tepkileri çok olumlu oldu. Bu da bana spora devam etmem, daha iyi şeyler başarabilmenin gücünü verdi. Gerçekten inanılmaz bir duyguydu."



Selçuk, Mersin'de geçen yıl düzenlenen Türkiye Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonası'nda S9-14 yaş kategorisinde 50 metre serbest, 100 metre serbest, 400 metre serbest ve 100 metre sırtüstünde Türkiye şampiyonu olduğunu vurguladı.



2016 Rio Olimpiyatları'na katılmayı hedeflediğini belirten Selçuk, "Başarılı olup, insanların gıptayla baktığı bir sporcu olmayı istiyorum. İnsanların spor yaparken beni örnek almasını istiyorum" dedi.



#Zeki Yiğit Selçuk
#ısparta
#rio
#doğa koleji
9 yıl önce