|

Onur Kıvrak en acı sezonunu yaşıyor

Trabzonspor'da 10. yılını geride bırakmaya hazırlanan kaleci Onur Recep Kıvrak, Teleset Mobilya Akhisarspor maçında alınan 6-1'lik yenilgiyle kariyerinde kalesinde en çok gol gördüğü maçı oynadı. Tecrübeli kaleci, bordo-mavili takımın son yıllarda aldığı başarısız sonuçların ardından 7 milyon euroluk bir değer kaybı yaşadı.

Yeni Şafak
10:20 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 10:41 - 17/10/2017 Salı
IHA
Onur Kıvrak bu sezon çıktığı 5 maçta kalesinde 14 gol gördü.
Onur Kıvrak bu sezon çıktığı 5 maçta kalesinde 14 gol gördü.

Bordo-mavili takımın başarılı kalecisi, bir dönem Avrupa'nın en az gol yiyen kalecileri arasında yer alırken bu sezon ise savunmada yaşanan hatalar nedeniyle kalesinde en çok gol gören kaleciler arasına girdi.

Süper Lig'de Trabzonspor formasıyla 10. yılını geride bırakmaya hazırlanan kaptan Kıvrak, 2017-2018 sezonunda adeta kabus yaşıyor.

Milli kaleci, bir dönem Avrupa'nın 5 önemli ligi olan Almanya, İspanya, İngiltere, İtalya ve Fransa liglerinde mücadele eden ilk 5 takımların kalecilerinin performanslarını geride bırakırken, bu sezon ise kariyerinin en kötü sezonunu yaşıyor.


Kariyerinin en fazla golünü yediği maçı yaşadı

Trabzonspor'un, Karşıyaka'dan kadrosuna kattığı ve 15 Ocak 2008'de sözleşme imzaladığı Onur Recep Kıvrak, söz konusu tarihten bugüne kadar 218 maçta forma giydi. Onur, bugüne kadar oynadığı maçların hiçbirinde 6-1'lik skorla karşı karşıya kalmazken, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasında ise kalesinde 6 gol görerek kariyerinin en fazla golünü yediği maçı yaşadı.

7 milyon euro değer kaybetti

Başarılı kaleci, bordo-mavili takımın son yıllarda aldığı başarısız sonuçların ardından değer kaybı yaşadı. 2014 yılında 12 milyon euroyu gören oyuncu, 3 sezonluk bir dönemde 7 milyon euro değer kaybederek 5 milyon euroya geriledi.

#Onur Recep Kıvrak
#Trabzonspor
6 yıl önce