|

Örnek davranış şampiyonluktan etti

Kocaeli'de 2. Amatör Küme A Grubu'ndaki şampiyonun belli olacağı maçta ilginç bir olay yaşandı. Kalecinin fair-play'lik davranışı takımının şampiyonluğu kaybetmesine yol açtı.

Yeni Şafak
08:59 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:30 - 5/05/2016 Perşembe
Diğer
Kocaeli 2. Amatör Küme’de geçen hafta futbol sahalarında ender görülen bir fair-play olayı yaşandı.
Kocaeli 2. Amatör Küme’de geçen hafta futbol sahalarında ender görülen bir fair-play olayı yaşandı.

2. Amatör Küme'de yeşil sahalarda az rastlanır bir Fair Play davranışı yaşandı. Şampiyonun belli olacağı maçta hakemin yanlış kararını düzelten Selanikspor'un kalecisi pozisyonun devamında golü kalesinde gördü ve kazanmaları gereken karşılaşma berabere sonuçlanınca bir anlamda takımını kupadan etti.




Habertürk'te yer alan habere göre olay şöyle gerçekleşti;



İlk sezonunda müthiş bir başarı gösteren namağlup Taşköprü Birlikspor, son haftaya takipçisi İzmit Selanikspor'un 3 puan önünde girdi. İlk maçta rakibiyle 0-0 berabere kalan Selanik'in şampiyonluk için mutlaka kazanması gerekiyordu. Körfez Esentepe Stadı'ndaki golsüz devam eden ilk yarının uzatmalarındaki bir pozisyon maça damgasını vurdu. Körfez ekibinin atağında hakem Özcan Kılıçkesen, topun direğe çarptığını düşünerek aut kararını verdi. Selanik kalecisi Ergül hakemin yanına giderek, “Hocam yanlış karar verdiniz, top benden çıktı” dedi. Hakem kararını düzeltirken, kornerde topun başına geçen Taşköprü Birlik'in gol kralı Ömer Çalık, muhteşem bir vuruşla topu direkt olarak kaleye gönderip takımının soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.





4-1'den döndüler ama yetmedi

Konuk ekip, 53'te penaltıdan Kemal'le eşitliği sağlarken, Taşköprü peş peşe Mehmet, Emre ve 71'de Ömer Çalık'ın golleriyle bir anda 4-1'lik skor üstünlüğünü yakaladı. Bu dakikadan sonra müthiş bir geri dönüşe imza atan Selanikspor, 77 ve 86'da Hamza Poyraz'la 4-3'ü buldu. Gerilim dolu müsabakanın son bölümünde Taşköprü'den 3, Selanik'ten bir oyuncu kırmızı görürken, uzatmalarda Kemal'le 4-4'ü bulan Selanik'e bu skor şampiyonluk için yetmedi. mavi-lacivertliler, tek gol farkıyla play-off'la yetinmek zorunda kaldı.



'Sana mı kaldı dürüstlük?'

Selanikspor kalecisinin hakemin kararını değiştirmesi ve peşinden kornerden gol yemesi Körfez Esentepe Stadı'ndaki konuk taraftarları kızdırdı. Devreye 1-0 geride giren takımın taraftarları, kaleci Ergül'e “Sana mı kaldı dürüstlük? Hakem autu göstermiş, sen niye düzeltiyorsun. Bak gol yedik” diye tepki gösterdi. Maçın 4-4 bitmesinin ardından tepkiler daha da büyürken, “Senin yüzünden şampiyonluktan olduk” diyen taraftarlar kaleciye ateş püskürdü.



Takım arkadaşını dayaktan kurtarmıştı

Kaleci Ergül, yaklaşık 2 yıl önce de yine takdir edilen bir davranışla gönülleri fethetmişti. Maçtan sonra çıkan arbedede ev sahibi Selaniksporlu oyuncular, Kartepe Belediyesporlular'ı kovalarken, rakip takımın kalecisi Emre'yle daha önce altyapıda birlikte oynayan Ergül, arkadaşını korumak için vücudunu siper etmişti. Ergül hemen eski takım arkadaşının yanına koşup kimsenin vurmaması için arkadaşını kucaklayıp korumaya almıştı.

#İzmit Selanikspor
#Taşköprü Birlikspor
8 yıl önce