|

Osman Çakmak'ın ağlatan hayat hikayesi

Ampute Milli Takımımızın kaptanı Gazi Osman Çakmak, İngiltere'ye son dakikada attığı golle Türkiye'yi Avrupa Şampiyonu yaptı. Tüm ülkeyi sevinç ve gurura boğan Gazi Çakmak'ın sol bacağını nasıl kaybettiğini okurken gözyaşlarınıza hakim olamayacaksınız.

Yeni Şafak
21:23 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 21:39 - 9/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Osman Çakmak'ın maç sonundaki sevinci...
Osman Çakmak'ın maç sonundaki sevinci...

Ampute Milli Takımımızın kaptanı Osman Çakmak, Şırnak'ta komandoluk yaparken mayına basması sonucu sol bacağını kaybetmişti.

Bugün oynanan İngiltere maçında son dakikada attığı golle hepimizi sevince boğan bu büyük insanın, bacağını kaybettikten sonra yaşadıkları herkesi ağlattı.

  • Osman Çakmak. Komandoydu. Kara kış, saat sabahın beşi. Şırnak'ın ürkütücü görünümlü Besta Vadisi'ni yoğun sis kaplamıştı, göz gözü görmüyordu. Bardaktan boşalırcasına sağanak başladı, termal kameralar çalışmıyordu. Osman mayına bastı, sol bacağı diz altından koptu. Öğle saatlerinde helikopter gelene kadar o halde direndi. Diyarbakır'a oradan da GATA'ya götürdüler. Ameliyat üstüne ameliyat. 10 sene kardeşim... 10 sene sürdü tedavisi.
  • Bir gün dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt geldi rehabilitasyon merkezine. Gazilerle sohbet ediyordu. Osman koltuk değnekleriyle öne çıktı, " Komutanım ben iyileştim, lütfen yardımcı olun. Bölgeye gitmek istiyorum" dedi. Komutanın gözleri buğulandı, elini omzuna koydu ve "Vatan görevi illa vuruşarak olmaz oğlum. Vatan için mücadeleye devam etmek istiyorsan, futbol oyna, ay yıldızlı formayı o şekilde taşı."
#Osman Çakmak
#Türkiye
7 yıl önce