|

Oyuna gelmeyeceğiz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, PFDK tarafından verilen 1 maçlık cezayla ilgili “Rüzgar taştan ancak toz alır” diyerek, “Beşiktaş'a oyun oynanıyor. Taraftarımız galeyana gelmesin, sahada oynayıp yine şampiyon olacağız” ifadelerini kullandı. Orman, taraftarların bugünkü maçı evlerinde izlemesini istedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 02:42 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Gary Medel - Fikret Orman
Gary Medel - Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Süper Kupa'da Konyaspor maçının ardından aldıkları 1 maç seyircisiz oynama cezası ile kendisine verilen 45 günlük hak mahrumiyeti hakkında konuştu. Siyah-beyazlı kulübün başkanı Konyaspor maçının ardından "Ceza alırsak, dünyayı ayağa kaldırırım" sözlerine açıklık getirdi. Orman, "Beşiktaş'a oyun oynanıyor. Ele ele tokalaşmayan insanların bir anda kanki olmasını kamuoyu görüyor. Taraftarımız galeyana gelmesin, sahada oynayıp yine şampiyon olacağız" ifadelerini kullandı. Samsun'daki maçı kendilerinin organize etmediğini ama kendilerinin ceza alarak haksızlığa uğradıklarını ifade eden Orman, “Beşiktaş taraftarı da meşale yaktı ama bunlar stada nasıl giriyor? Bunun sorumlusu Beşiktaş değil, biz bu işi organize etmedik. İçeri kaçak girenler var. Bunların önlemini alması gereken TFF. Herkes suçlu ama TFF değil. Nezaket içerisinde Türk futboluna katkı sağlamaya çalışıyoruz. Herkes, bizi TFF ile kavga ettirtmeye çalışıyor. Buna TFF de dahil. Stattlara seyirci gitmezken, buna en büyük katkı sağlayan Beşiktaş Kulübü'ne ceza veriyorsunuz. Bu ceza vicdanlara sığar mı? Bunu düzeltmek TFF'nin işi. TFF'nin seyirci gelmesi için çabası var mı? Yok ama biz uğraşıyoruz” dedi.

RÜZGAR TAŞTAN TOZ ALIR

“Ceza alırsak dünyayı ayağa kaldırırım” ifadelerine de açıklık getiren Orman, “Beşiktaş zaten her dakika saha içi ve saha dışı olaylar dünyayı sürekli ayağa kaldırıyor. Come to Beşiktaş, sessiz tezahürat kampanyası, transferler, sürekli dünyayı ayağa kaldırıyor ama bize karşı oynanan oyunları görüyoruz” dedi. “Kimse otoriteyi Beşiktaş üzerinden kurmaya çalışmasın” ifadelerini kullanan Fikret Orman, “Bize oyun oynamasınlar, bizim tek oyunumuz saha içerisinde. Beşiktaş'a oynanan oyunu herkes görüyor. 1 maç sahamız kapansa ne olur? Beşiktaş! Taşa toz gelirse sadece yavaşlar, başka bir şey olmaz. Ele ele tokalaşmayan insanların bir anda kanki olmasını kamuoyu görüyor. Benim kelimemden bir dünya çıkartmaya çalışıyorlar. Ben ilk kez ceza yedim, her şeyin bir ilki varmış. Hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR GALEYANA GELMESİN

Beşiktaşlı taraftarların sakin kalmalarını isteyen Orman, “Bütün Beşiktaş camiasına sesleniyorum, oyuna gelmeyeceğiz. Beşiktaş taraftarı, Beşiktaş ailesinden sorumludur. Beşiktaş'ı iyi temsil etmek zorundayız. Beşiktaş üzerine oynanan oyunlara gelmeyeceğiz. Bu olaylar bizim stadımızda olamaz. Hiçbir maçımızda olay olmaz. Bizim organizasyonumuzda böyle bir şey olmaz. Bütün Beşiktaşlıları sakin olmaya davet ediyoruz” dedi. Orman, Antalyaspor maçı için Vodafone Arena civarında toplanma kararı alan taraftarlara da, Herkes maçını evde izlesin. Taraftar arasına sızan kişiler olabilir ve işleri başka yere çekmeye çalışabilirler. Uyanık olalım” şeklinde konuştu.

Sahada yerimde duramıyorum

Kartal'ın yeni transferi Gary Medel, “Beşiktaş devamlı yükselmekte olan bir kulüp. Karar vermem çok kolay oldu. Bir çok ülkeden teklif aldım ama ben Beşiktaş'ı seçtim” dedi. Şilili futbolcu, taraftarı temsil etitği için 12 numaralı formayı giyeceğini belirtti.

Beşiktaş'ın İnter'den kadrosuna kattığı Gary Medel, kendisini siyah-beyazlı formaya bağlayan imzayı attıktan sonra, basın mensuplarının karşısına çıktı. Beşiktaş'ın devamlı yükselmekte olan bir kulüp olduğunu söyleyen Medel, “Beşiktaş, Türkiye'nin çok önemli bir kulübü. Devamlı yükselmekte olan bir kulüp. Karar vermem çok kolay oldu. Bir çok ülkeden teklif aldım ama ben

Beşiktaş'ı seçtim" dedi. Topla olan ilişkisinin iyi olduğunu belirten 30 yaşındaki futbolcu, şu ifadeleri kullandı, "Geriden topla iyi çıkıyorum, top çalma bireysel bir olay değil, bütün takıma bağlı. Baskı takım işi. Buraya şampiyon olmak için geldim. Güzel bir aileye geldiğimin farkındayım. Bielsa'nın dediği gibi saha içerisinde agresif bir oyuncuyum. Kanım kaynıyor, yerimde duramıyorum. Artık eskiye göre de daha az kart görüyorum.”

BAŞARILAR DEVAM EDECEK

Transfer süreciyle ilgili Fikret Orman'a teşekkür eden Şilili futbolcu, "Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Başarıları devam ettirmek için buradayım. İlk 11 oynadığım zaman kendimi iyi hissediyorum. Oynadığım mevki fark etmez” dedi. Pitbull lakabını taşıyan Medel, Türkiye'de Melo'nun böyle anıldığının hatırlatılması üzerine, “Felipe Melo eski takım arkadaşım. İyi bir oyuncu, ben de onun burada bıraktığı başarıların üzerine çıkmak istiyorum. 12 numarayı aldım çünkü taraftarın numarası. Beşiktaş'ın çok iyi taraftarı var tıpkı Boca'da olduğu gibi" diyerek sözlerini tamamladı.

  • SEYİRCİSİZ BAŞLIYOR
  • Süper Lig'de son 2 sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, 2017-2018 sezonunu evinde oynayacağı Antalyaspor maçıyla açacak. Süper Kupa'da Konyaspor ile yaptığı karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası verilen Beşiktaş, Vodafone Park'ta ilk kez bir lig mücadelesini seyircisinden yoksun yapacak. Yeni sezonda ligin yanı sıra Avrupa'da da başarı kovalayacak Beşiktaş, kadroya önemli takviyeler yaptı. Pepe, Negredo, Lens ve Orkan Çınar, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi halinde siyah-beyazlı formayı ilk kez bir lig maçında giyecek. Beşiktaş'ta sezon öncesi Gökhan Töre, Atınç Nukan ve Gökhan Gönül gibi 3 önemli oyuncunun sakatlığı bulunuyor.
TALİSCA OYNAYABİLECEK

Beşiktaş'ta lisans sorunu giderilen Anderson Talisca da bugünkü lig mücadelesinde forma giyebilecek. Siyah-beyazlı takımda yine kiralık olarak görev alacak Talisca, bonservisini elinde bulunduran Benfica'nın gerekli evrakları göndermemesi nedeniyle Atiker Konyaspor karşılaşmasında oynayamamıştı. Beşiktaş Kulübü yetkililerinin girişimleri sonrası Talisca'nın lisansı çıkarılmıştı.

Toplam maliyeti
9.4 milyon Euro

Beşiktaş Kulübü, Gary Medel'in transferini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. Şilili futbolcunun transferi hakkında yapılan açıklamada, "Gary Alexis Medel Soto'nun transferi konusunda kulübü ve kendisi ile anlaşmaya varılmıştır. Oyuncu ile 2017-2018 2018-2019 2019-2020 Sezonlarını kapsayan 3 yıllık sözleşme imzalanmıştır" denildi. Medel'i kadrosuna katan Beşiktaş, Inter ile 2.5 milyon Euro'luk bonservis bedeli üzerinde anlaşma sağladı. Stoper ve orta saha bölgelerinde oynayabilen Medel'e ise 3 yıllık imza attıran Beşiktaş, Şilili futbolcuya yıllık 2.3 milyon Euro yıllık maaş ödeyecek.

#Beşiktaş
#Fikret Orman
#Gary Medel
7 yıl önce