|

Panama hakemin skandal kararıyla Dünya Kupası'nda

Dünya Kupası Kuzey Amerika Elemeleri sona erdi. Son maçların ardından Meksika, Kosta Rika ve Panama Dünya Kupası vizesi alırken, ABD turnuva dışında kaldı. Tarihinde ilk kez Dünya Kupası bileti alan Panama'nın Kosta Rika maçında attığı beraberlik golü ise hakem skandalına sahne oldu.

Yeni Şafak
10:43 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:59 - 11/10/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Panama, Kosta Rika'yı yenerek Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.
Panama, Kosta Rika'yı yenerek Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etti.

Dünya Kupası CONCACAF Elemeleri’nde son maçların ardından Dünya Kupası’na giden takımlar kesinleşti. ABD, son maçta deplasmanda Trinidad Tobago’ya 2-1 mağlup olup ve Panama’nın da Kosta Rika’yı 2-1 yenmesiyle Dünya Kupası şansını kaybetti. ABD, 1986’dan sonra ilk kez bir Dünya Kupası’nda yer alamayacak.

Panama, Kosta Rika karşısında aldığı 2-1’lik galibiyetle adını Dünya Kupası’na yazdırdı. Mağlup olan Kosta Rika ise daha önce Dünya Kupası’na katılmayı garantilemişti. Panama tarihinde ilk kez bu başarıyı elde etti.

  • Dünya Kupası’nı daha önce garantileyen takımlardan Meksika ise son maçında deplasmanda Honduras’a 3-2 mağlup oldu.
Top dışarı gitti hakem gol kararı verdi

Panama ile Kosta Rika arasında oynanan tarihi maçta skandal bir hakem hatası yaşandı. Panama’nın beraberlik golünde top kalenin yanından dışarı giderken maçın hakemi yan hakemini dinleyerek pozisyona gol kararı verdi.


https://www.youtube.com/embed/R6NqFy5I7gE

#Panama
#Kosta Rika
7 yıl önce