|

Paramparça zannedilen Trabzonspor tek vücut olacak

“Trabzonspor'un 3 temel sorunu var; ekonomik, sportif, imaj ve itibar. Üçünü de önemseyip 50. yılın içinde bulunduğu iki sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olacağız. Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda başarıya koşabilen bir Trabzonspor olacak. Bu başarı Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'dir”

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 04:23 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Trabzonspor'da 5-6 Aralık'taki seçimli genel kurulda başkan adaylarından olan, “50. yılda şampiyonluk” parolasıyla yola çıkan Muharrem Usta, dün Trabzon'da basın toplantısı düzenleyerek projelerini açıkladı. Seçimin ertesi günü için “7 Aralık milyonlarca Trabzonsporlunun, çektiği uykusuzluğun biteceği gün olacak. Büyük bir çınar olan Trabzonspor'un yeni tarihi için yeni sayfaların yazılacağı günlerin başlangıcı olacak” diyen Usta, 3 temel sorundan bahsetti. Trabzonspor Başkan adayı ilk sorun olarak ekonomik bozukluğu, 2. sorun olarak sportif başarısızlığı, 3. sorun olarak da kaybedilen imaj ve itibarı gösterdi. Usta, “Hem itibarımızı önemseyeceğiz, hem ekonomik seviyeyi iyi duruma getireceğiz, hem de sportif anlamda 50. yılın içinde bulunduğu iki sezonda şampiyonluğun en güçlü adayı olarak yeniden diriliş hareketi yapacağız. Ekonomisini düzeltebilen, sportif anlamda başarıya koşabilen bir Trabzonspor olacak. Bu başarının adı Türkiye'de şampiyonluk, Avrupa'da Şampiyonlar Ligi'dir” ifadelerini kullandı.



BİR PROBLEM DE SEÇİM HATALARI


Muharrem Usta, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parçalanmış bir camia olmamız birlikte yürümeye engel. Parçalanmışlığın en büyük sebebi başarısız durumda olmaktır. Bütün olmak istiyorsak mutlak manada sportif başarı elde etmek zorundayız. Trabzonspor taraftarları için şampiyonluk hayal değildir. Bütün enerjimizle o iki sezona doğru yürümeye başladığımızda göreceğiz ki paramparça zannedilen camia tek vücut ve tek yürek olacaktır.”


“Trabzonspor'un en temel problemlerinden biri de seçim hataları. Seçim hatasının en az yapıldığı yerlerde iyi yönetimler vardır."


“Trabzonspor, 80 milyon TL gelir düzeyinde kaldı. 80 milyon TL olan giderleri ise şimdilerde 240'a çıktı. 80 milyon TL olan gelir, 130 milyon TL'ye çıkacak. Bunu buradan deklare ediyoruz”



BİRLEŞME İÇİN AÇIK ÇEK VERDİK


“Üreten alt yapısıyla güçlü olması gereken bir Trabzonspor'dan devamlı transfer yapan, İstanbul kulüplerine benzeyen Trabzonspor'a gidildi.”


“Birleşme konusunda bizim attığımız adımların 3'te 1'i atılsa başka bir ekiple beraber otururduk. Eğer bana derlerse, 'Birleşmenin önünde engel sizsiniz' çözmeye çalışırım. Biz kararlıyız. Trabzonspor'un menfaatleri için her şeye varız. Ben birleşme ve bütünleşmeden yanayım. Bunun için açık çek verdik, hiçbir ön şartımız olmadı.”



İstanbul-Trabzon ayrımı olmaz


Yönetimde asla İstanbul-Trabzon ayrımı olmaması gerektiğinin altını çizen Muharrem Usta, "Trabzonspor dünya markasıysa burayı yönetenler de dünyalı olmak zorundalar" dedi. Usta, Akyazı Stadı'nın açılışını dünya devi bir takımla yapacaklarını, isim sponsorluğu için de yüksek getirili bir markayla anlaşacaklarını belirtti.



İhsan Öksüz'ün acı günü


Gazetemiz eski spor yazarlarından, Trabzon'un duayen gazetecisi İhsan Öksüz'ün kayınpederi vefat etti. Dün son yolculuğuna uğurlanan Hasan Sağlam'a Allah'tan rahmet diliyoruz.


#Trabzonspor
#Muharrem Usta
#İhsan Öksüz
8 yıl önce