|

Pereira çıldırdı

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla golsüz berabere kalarak avantajı rakibine verdi. Sarı-lacivertlilerin teknik direktörü Pereira, maçın ilk yarısında Ukrayna temsilcisinin bulduğu tehlikeli ataklardan sonra oyuncularına oldukça kızdı.

Yeni Şafak
23:23 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 20:25 - 28/07/2015 Salı
AA

Özellikle 16. dakikada Srna'nın uzun pasında savunmanın arkasına sarkarak Volkan'la karşı karşıya kalan Texieira'nın müsait durumda topu auta göndermesinden sonra Pereira, yedek kulübesinden saha içine kadar çıktı.



Portekizli teknik adam, iki elini başına vurarak savunma oyuncularını sert bir şekilde uyardı.



Kağıtla sahaya taktik

Pereira, ilk yarıda etkili gelen Shakhtar Donetsk ataklarından sonra taktik yazdığı elindeki notu, maçın 37. dakikasında Brezilyalı futbolcu Josef de Souza'ya verdi. Souza, okuduğu kağıdı daha sonra vatandaşı Diego Ribas'a verdi. Diego, notu okuduktan sonra teknik direktör Pereira tarafından gönderilen kağıdı çorabının içine koydu.



Stoch girer girmez kart gördü

Fenerbahçe'nin Slovak futbolcusu Miroslav Stoch, oyuna girdikten saniyeler sonra sarı kart gördü. Maçın 84. dakikasında oyuna giren Stoch, aynı dakikada rakibine yaptığı faul sonrası maçın Portekizli hakemi Manuel de Sousa tarafından sarı kartla cezalandırıldı.


Fenerbahçe'de ayrıca 3. dakikada Portekizli savunma oyuncusu Bruno Alves de sarı kart gördü.



Hasan Ali Kaldırım sağ bek oynadı

Gökhan Gönül ve Mehmet Topuz'un sakatlığı ile Şener Özbayraklı'nın cezalı olması nedeniyle Fenerbahçe'de sağ bekte sürpriz bir isim forma giydi.


Sol bek oyuncusu Hasan Ali Kaldırım, Shakhtar Donetsk maçında sağ bekte oynadı. Milli futbolcu, 90 dakika sahada kalırken, sağ bekte oynamaya alışık olmadığı ve sol ayaklı olduğu için zaman zaman bu bölgede hata yaptı.



Taraftar hiç susmadı

Uzun bir aradan sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünlerinin tamamına yakınını dolduran sarı-lacivertli taraftarlar, takımlarına maç boyunca büyük destek verdi.



Sarı-lacivertlilerin kötü oynayarak rakibine çok fazla pozisyonlar verdiği dakikalarda takıma moral veren taraftarlar, maçtan sonra da futbolcuları tribünlere çağırarak alkışladı.

#Futbol
#Fenerbahçe
#UEFA Şampiyonlar Ligi
#3. ön eleme turu
#Shakhtar Donetsk
#Robin Van Persie
9 yıl önce