|

Pereira: Yeteneklerinizi gösterin

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira, Nani, Sow, Mehmet Topal, Diego ve Josef de Souza ile görüştü; "Bireysel yeteneklerinize ihtiyaç duyduğumuz bir maç olacak. Skora yönelik yeteneklerinizi gösterin" ifadesini kullandı. Portekizli çalıştırıcı, savunmada alacağı önlemleri de oyunculara anlattı.

Yeni Şafak
04:00 - 31/07/2015 الجمعة
Güncelleme: 02:43 - 31/07/2015 الجمعة
Yeni Şafak

Fenerbahçe'de tüm planlar Şampiyonlar Ligi grupları için yapılıyor. Sarı-lacivertli takım, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Kadıköy'de 0-0 berabere kaldığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapacağı rövanş karşılaşmasında iyi bir sonuç alıp turu geçmeyi hedefliyor. Shakhtar Donetsk rövanş maçıyla ilgili teknik heyet analiz yaptı ve dünkü antrenman öncesi bu analizi oyuncularıyla paylaştı. Teknik direktör Vitor Pereira, Nani, Mehmet Topal, Sow, Josef ve Diego ile özel bir görüşme yaptı. Oyunculara Ukrayna'daki maçta Shakhtar'a karşı bireysel yeteneklere ihtiyaç duyacakları bir mücadele olacağını anlatan Portekizli teknik adam, “Maçta olabildiğince skora yönelik bireysel yeteneklerinizi gösterin” ifadesini kullandı. Oyuncularından bol bol şut atmalarını ve rakibi geçerek adam eksilterek Shakhtar Donetsk'in dengesini bozmasını isteyen Pereira, “Top kaybından, isabetsiz şutlardan korkmayın. Büyük bir cesaretle yeteneklerinizi sergileyin. Ben sizden bunu istiyorum” şeklinde konuştu. Vitor Pereira takım halinde yapılan savunmanın önemine de dikkat çekti. Shakhtar'ın hücümda kanatlardan çok çabuk ve etkili olduğuna dikkat çeken Portekizli teknik adam, savunmada alınacak önlemleri oyuncularına anlattı. Pereira antrenmanlarda özellikle savunma kurgusu üzerinde duracak. Takımına savunma varyasyonları ve duran top organizasyonları çalıştıracak.



Tur primi 2 milyon Euro


Fenerbahçe, Şampiyonlar ligi 3. ön eleme turunda ilk maçta Kadıköy'de 0-0 berabere kaldığı Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımını elemesi halinde oyunculara süper prim verilecek. Yönetim, 5 Ağustos'ta oynanacak rövanş karşılaşması öncesi oyunculara verilecek primi sportif direktör Giuliano Terraneo aracılığıyla açıkladı. Fenerbahçe, turu geçerek Şampiyonlar Ligi play-off turuna kalınması halinde oyunculara toplam 2 milyon Euro prim dağıtılacak. Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalması halinde ise Şampiyonlar Ligi'nden gelecek gelirin önemli bir bölümü de oyunculara verilecek.



Van Persie zaman istedi


Fenerbahçe'de fizik kondisyon eksiği nedeniyle tam olarak hazır olmayan Robin van Persie, camia ve taraftarlardan zaman istedi. Henüz istenilen seviyede olmadığını anımsatan Hollandalı yıldız, "Yeni bir camia, uyum sürecini çok kısa sürede atlatacağım. Fizik kondisyon eksiğimi gidermek için yoğun bir şekilde çalışmalarımı sürdürüyorum. Biraz daha zamana ihtiyacım var. En kısa sürede fizik gücü istenilen seviyeye gelmiş van Persie'yi sahada göreceksiniz" ifadelerini kullandı. Hollandalı yıldız, takım izinliyken de Sancaktepe Can Bartu Tesisleri'ne giderek özel antrenman yaptı. Fizik kondisyon açısından takım arkadaşlarının gerisinde olan van Persie, özel idman programıyla aradaki farkı kapatmaya çalışıyor. Dayanıklılık ve kuvvet çalışmalarına ağırlık veren Hollandalı oyuncu, antrenman sonrası da yaptığı bireysel çalışmalarla Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk ile oynanacak rövanş karşılaşmasına hazırlanıyor. van Persie'nin Ukrayna'daki maçta 45 dakika süre alması planlanıyor.



Turun akıbeti değişebilir


Fenerbahçe, resmi internet sitesinden önemli bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, UEFA'nın Shakhtar Donetsk'li Fred'le ilgili yapılan başvuruyu incelemeye aldığı duyuruldu. fenerbahce.org'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “28 Temmuz 2015 tarihinde Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla oynadığımız UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu karşılaşmasında forma giyen, Brezilya ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre, yapılan doping testlerinin A numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı iddia edilen rakip takım oyuncusu Fred ile ilgili UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'na kulübümüzün yaptığı başvuru UEFA tarafından gündeme alınmıştır. UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu 03 Ağustos 2015 tarihinde değerlendirmeye alacağını Shakhtar Donetsk ve kulübümüze bildirmiştir.”



Şener heyecanlı


F.Bahçe'nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Shakhtar Donetsk ile oynanan ilk maçta cezası nedeniyle forma giyemeyen Şener Özbayraklı rövanş maçını sabırsızlıkla bekliyor. Gökhan Gönül'ün sakatlığı nedeniyle sağ bekte forma giyecek Şener, "İlk maçta oynayamadığım için çok üzüldüm. Ama rövanşta sahada olacağım. İyi bir performans sergileyerek, formayı alıp bir daha çıkarmamak için elimden geleni yapacağım” ifadelerini kullandı.



Stoch yolcu


F.Bahçe'de Slovak oyuncu Stoch'un performansı hayal kırıklığı yaşattı. Teknik direktör Vitor Pereira da Stoch'un performansından memnun değil ve sol kanat mevkisine transfer yapılmasını istedi. Stoch'un performansını yeterli görmediği için Portekizli teknik adam, Diego Ribas'ı sol kanatta görevlendiriyor. Sarı-lacivertli yönetim de Şampiyonlar Ligi'nde play off turuna kalınması durumunda Stoch ile yollarını ayırıp, sol kanada bir takviye yapmayı planlıyor.







#Fenerbahçe
#Şampiyonlar Ligi
#Nani
#Sow
#Mehmet Topal
#Diego
٪d سنوات قبل