|

Pereira'yı eleştirdi oyundan alındı

Fenerbahçe’nin Hollandalı yıldızı, Galatasaray derbisinin devre arasında soyunma odasında hocasına “Yeterince pas alamadığım için pozisyona giremiyorum. Topla çok az buluşuyorum” tepkisini gösterdi, Portekizli teknik adam da Hollandalı yıldızı bu tavrından dolayı kulübeye çekerek cezalandırdı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:45 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira ile Robin van Persie arasında sezon başından bu yana devam eden gerilimin sonuncusu Ziraat Türkiye Kupası finalindeki Galatasaray derbisinin devre arasında yaşandı. Finaldeki Galatasaray maçında ilk 11'de sahaya çıkan Hollandalı yıldız, 1-0 biten ilk yarının ardından soyunma odasında Portekizli teknik adama tepki gösterdi. Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün oyun sistemini eleştiren ve maç içinde yeterince pas alamamaktan şikayetçi olan van Persie, soyunma odasında “Yeterince pas alamadığım için pozisyona giremiyorum, topla çok az buluşuyorum” ifadelerini kullandı. Portekizli teknik adam da Galatasaray defansının sürekli Hollandalı golcüyü kontrol ettiğini ve ileride çok etkisiz kaldığını belirterek, ikinci yarıda oyuna Fernandao'yu oyuna alacağını söyleyerek Robin van Persie'yi kulüe tavrını gösterdi. Hollandalı yıldız, Pereira'nın bu kararına tepki gösterirken Portekizli teknik adam da van Persie'yi ikinci yarıda kulübeye çekerek cezalandırdı.



F.Bahçe sonunu getiremiyor


Son 13 sezonunda ligi 12 kere ilk iki sırada bitiren sarı-lacivertliler, bunların yedisinde mutlu sona ulaşamadı.


Ziraat Türkiye Kupası'nda finalde G.Saray'a mağlup olan F.Bahçe, sonunu getiremiyor. Süper Lig'in son 13 sezonunun, 12'sinde ligi ilk iki sırada tamamlayan F.Bahçe, bu sürecin sadece beşinde şampiyon olabildi. Bu sürede sarı-lacivertliler Türkiye Kupası'nda ise oynadığı 7 finalin beşinde sahadan üzgün ayrıldı. Son 13 sezonun 7'sini 2. sırada bitiren F.Bahçe, 2006, 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğu son maçta kaybetti. F.Bbahçe, Türkiye Kupası'nda da en fazla final kaybederek ikincilik yaşayan takım konumunda bulunuyor. Kupada 16. defa finalde yer alan F.Bahçe, 10 kez kupayı rakiplerine kaptırdı. Sarı-lacivertliler, kupayı 1963, 1965, 1989, 1996, 2001, 2005, 2006, 2009, 2010 ve 2016 yıllarında finalde yer almasına rağmen havaya kaldıramadı. G.Saray ve Beşiktaş ile 8 kez final oynayan F.Bahçe, 8 finalde de kupayı kazanamadı.



Görevde kalırsa yıldızlar gidiyor


Portekizli çalıştırıcının F.Bahçe'de görevine devam ederse van Persie, Nani ve Diego ile yolların ayrılacağı konuşuluyor.


Fenerbahçe'de tartışılan isim olan teknik direktör Vitor Pereira gelecek sezon için planlarını hazırladı. Portekizli teknik adam yeni sezonla ilgili raporunu yönetime sundu. Transferde kendi felsefesine uygun oyuncuları transfer etmek isteyen Portekizli teknik adam, kadrodaki bazı isimlerle yolların ayrılmasını istiyor. Pereira Senegalli stoperin kalmasını istiyor. Çin'den ciddi talipleri olan Nani ile van Persie'ye ise uygun satış şartlarında yol verilebileceği konuşuluyor. Diego'dan da hiç memnun olmayan Fenerbahçe Teknik Direktörü'nün görevinde kalması halinde kadroya en az 6-7 takviye yapacağı belirtiliyor. Pereira, Galatasaray derbisinde sonra yaptığı açıklamada devam etmek istediğini açıklamış ve önümüzdeki sezon için de “Şampiyon olmadan buradan ayrılmak istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı.



Topal ve Gönül masaya oturuyor


Fenerbahçe sözleşmeleri sona eren Gökhan Gönül ve Mehmet Topal ile masaya oturuyor. Yönetim her iki futbolcuyu da menajersiz görüşmeye davet etti. Ancak Gökhan menajeri olmadan görüşmeyeceğini iletti. Yönetim Gökhan'a 1 milyon 710 bin Euro garanti para ve maç başı bir teklif sundu. Mehmet Topal'a ise geçen sezon kazandığı 2.2 milyon Euro garanti para ve maç başları ile birlikte 2.5 milyon Euro teklif edildi.



Josef de Souza 80 maçta oynadı


Sezonu Brezilya'da 12 Şubat 2015'te Sao Paulo'da açan Fenerbahçeli Josef de Souza 28 Haziran'a kadar bu kulüple 23 resmi maça çıktı, 22'sinde 11'de forma giydi. Brezilya Milli Takımı ile de 2 hazırlık maçı yapan Brezilyalı oyuncu, Fenerbahçe'ye gelmeden toplam 25 maç oynadı. Sarı-lacivertli formayla 6 hazırlık, 49 resmi karşılaşma olmak üzere toplam 55 maç oynadı. Brezilyalı yıldız hiç ara vermeden toplam 80 maçta görev yaptı.




#Fenerbahçe
#Galatasaray
8 yıl önce