|

Periler 'Memnun' oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın başantrenörü olarak G.Saray'dan istifa eden Ekrem Memnun ile 4 yıllık sözleşme imzaladı. Başarılı çalıştırıcı, "Potanın Perileri olarak öncelikli hedefimiz 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmak" dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 01:43 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Galatasaray Kadın Takımı'ndan ayrılan başantrenör Ekrem Memnun'u yeniden A Milli Takım'ın başına getirdi. TBF, Ekrem Memnun ile 4 yıllık yeni bir anlaşma yaptı. Tecrübeli başantrenör, bir yıllık aradan sonra tekrar milli takımı çalıştıracak. Geçen sezon başında Galatasaray'ın yanı sıra milli takımın başında bulunan Memnun, iki takımı birden çalıştırmanın zor olacağı gerekçesiyle sezon içinde milli takımdaki görevinden ayrılmıştı. Ekrem Memnun'un yokluğunda millileri çalıştıran Aziz Akkaya ise federasyondaki altyapı sorumluluğunun yanı sıra A Milli Takım yardımcı antrenörü olarak da çalışmalarını sürdürecek. Sportif Direktör Barbaros Akkaş, yeni yapılanma çerçevesinde Ekrem Memnun'u milli takımın başına getirdiklerini söyledi.



OLMAZSA OLMAZIMIZ OLİMPİYATLAR


Memnun ise geçen yıl federasyonla uzun vadeli bir plan yaptıklarını ancak Avrupa Şampiyonası eleme maçlarının sezon içinde olmasından dolayı konsantrasyon sıkıntısı yaşayacağı için milli takımdan ayrıldığını hatırlattı. İkinci dönemde çok önem verdikleri olimpiyatlara katılma hedefine ulaşmak istediklerini anlatan Memnun, "İlk ve tek konsantrasyonumuz bu yönde. Olmazsa olmazımız olimpiyatlara gitmek. Daha önce çeyrek final oynamıştık, şimdi olimpiyatlarda bunun üstüne çıkmak istiyoruz. Herkesin pozitif katkısıyla bu süreci atlattıktan sonra yeni yapılanma olabilir" diye konuştu. A Milli Kadın Basketbol Takımı, 13-19 Haziran'da Fransa'da 2016 Rio Olimpiyatlari çin eleme maçları oynayacak.


#Kadın Basketbol Takımı
#Ekrem Memnun
#Galatasaray
8 yıl önce