|

Persie'ye koruma

Fenerbahçe Teknik Direktörü, Kasımpaşa maçında tartışmalara neden olan yıldız oyuncuyu erken almasını Robin van Persie’ye “Lokomotiv Moskova maçını düşünürek, seni korumak için oyundan aldım” sözleriyle açıklık getirdi.

Yeni Şafak ve
09:30 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 09:32 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa ile oynadığı maçın 70. dakikasında teknik direktör Vitor Pereira sürpriz bir değişikliğe imza attı; bu karar tribündeki taraftarların da büyük tepkisini çekti. Taraftarlar, 10 kişi kalan Kasımpaşa karşısında sahada olmasını istedikleri Robin van Persie'nin oyundan alınmasını ıslıklarla protesto ederken, Hollandalı yıldız lehine de tezahüratlarda bulundu. Değişiklik sırasında taraftarlara karşılık veren van Persie, kulübeye giderken kendisini alkışlayan hocası Pereira'nın elini sıkmadan kulübeye oturdu. Maç sonunda oyundan aldığı van Persie'ye oyundan erken alınmasının nedenini açıklayan Pereira, Salı günü Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 32 turundaki Lokomotiv Moskova maçını işaret etti ve “Seni Lokomotif Moskova maçını düşünerek, korumak için oyundan aldım" ifadelerini kullandı.



ÇOK MUTLUYUM; 11'DEYİM

Kasımpaşa maçı öncesi ise Pereira stada hareket etmeden önce Can Bartu Tesisleri'nde ilk 11'i açıkladı. İlk 11'de olduğunu öğrenen Hollandalı yıldız, mutluluğunu yakın arkadaşı ile telefonda paylaştı. “İlk 11'de oynuyorum, çok mutluyum. Arkadaşlarım ile beraber bu maça çok iyi hazırlandık. Fenerbahçe'nin galibiyetine katkıda bulunmak istiyorum" şeklinde yazan van Persie, tesislere de en erken gelen oyuncu oldu. Sabah saat 10.00'da eşofmanlarını giyerek tesislere gelen Hollandalı yıldızın takım idmanından sonra da tesislerden ayrılmayarak iki saat daha tesislerde kalarak salonda ağırlık ve sahada şut çalışması yaptığı öğrenildi.



'Harika bir çalım, usta bitiricilik'

Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'yı yendiği maçın son golünü atan Alper Potuk'a övgü. Teknik heyet ve takım arkadaşları soyunma odasında kaydettiği harika gol nedeniyle genç oyuncuyu tebrik etti. Soyunma odasında tebriklerini kabul eden Alper Potuk için takım arkadaşları “Muhteşem bir goldü, harika bir çalım, usta bitiricilik" diyerek övgü yağdırdı.



Rakamlarda zirve yaptı

1 gol 1 asistlik performans sergileyen Diego Ribas 2'si isabetli kaleye 3 şut çekti, bir de önemli pas attı. Fenerbahçe orta saha ve forvet oyuncuları arasında en çok topla buluşan isim Diego (77) yüzde 78 pas isabet oranıyla da ilk sıralarda yer aldı. Hücumdaki bu arzusunu savunmaya da yansıtan Brezilyalı oyuncu, 5 ikili mücadele kazanırken, 1 top çaldı, 4 kez de pas kesti.



Böyle oynarsak şampiyonluk gelir

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Kasımpaşa maçından sonra soyunma odasında oyuncuları başarılı performanslarından dolayı tek tek tebrik etti. Portekizli teknik adam oyunculara “Türkiye'nin en iyi takımıyız ve kaliteli bir takıma sahibiz. Sadece bunu hatırlamanıza ihtiyacınız vardı. Kasımpaşa karşısında bunu hatırladınız, kaliteli ve şampiyonluğun en büyük adayı olduğunuzu kanıtladınız. Bu istek ve arzu, agresif oyun sürerse şampiyonluk da gelecektir" ifadelerini kullandı.



Diego Ribas'ı Pereira coşturdu

Kasımpaşa karşısında sergilediği performansla bambaşka bir görüntü sergileyen Diego Ribas'ın bu performansında Vitor Pereira ile yaptığı konuşma etkili oldu. Portekizli teknik adam, Brezilyalı yıldıza sorumluluk verdi, sahada özgür bıraktı. Diego'yı konuşarak maça motive eden Portekizli hoca, “Bu maçta sana büyük görev düşüyor. Sahadaki beynimiz sen olacaksın. Atacağın paslarla takımı yönlendirirken, savunmaya da destek olmanı istiyorum. Kasımpaşa maçında işi sen bitireceksin" dediği belirtildi. Diego Ribas da o moral ve özgüvenle gerçek kimliğini buldu, Kasımpaşa karşısında gerçek futbol kalitesini ortaya çıkardı.




#fenerbahçe
#van persie
#maç
8 yıl önce