|

Polonya-Portekiz maçında İstanbul saldırısı protesto edilecek

UEFA, EURO 2016 çeyrek final maçlarından önce İstanbul'daki terör saldırısı kurbanları için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını açıklamıştı. UEFA'nın bu kararına rağmen taraftarların Polonya-Portekiz maçında saldırıyı protesto edeceği öğrenildi.

Yeni Şafak
13:32 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 14:55 - 30/06/2016 Perşembe
DHA
Polonya-Portekiz maçında Atatürk Havalimanı saldırısı protesto edilecek.
Polonya-Portekiz maçında Atatürk Havalimanı saldırısı protesto edilecek.

Atatürk Havalimanı'ndaki hain saldırının ardından UEFA, bugün ve sonrasında oynanacak çeyrek final maçlarında İstanbul'daki terör saldırısı için bir dakikalık saygı duruşu yapılmayacağını bildirdi.



UEFA'nın sunduğu gerekçede; terör, doğal afet vb. trajedilerde saygı duruşu yapılmasının futbolla doğrudan ilgili olması ya da turnuvanın ev sahibi veya katılımcı ülkelerinden birini etkilemesi olduğu kaydedildi.




Polonya-Portekiz maçında saldırı protesto edilecek

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın, dün medya mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, UEFA'nın aldığı karar ile ilgili sitemini dile getirmişti ancak bugün olay başka bir boyut kazandı.



Bu akşam 22.00'de oynanacak Polonya-Portekiz çeyrek final maçının başlama vuruşundan önce, taraftarların saldırıyı alkışlarla protesto edeceği bildirildi.










#Fransa
#EURO 2016
#Atatürk Havalimanı
#UEFA
8 yıl önce