|

Potada derbi heyecanı

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 8. haftası yarın Beşiktaş Sompo Japan ile Fenerbahçe arasındaki derbi mücadelesine sahne olacak. BJK Akatlar Arena'da yapılacak derbi saat 16.00'da başlayacak.

Yeni Şafak
16:39 - 27/11/2015 Cuma
Güncelleme: 16:43 - 27/11/2015 Cuma
AA

Başantrenör Yağızer Uluğ'un göreve gelmesinin ardından üst üste üç galibiyet alan siyah-beyazlı takım, geçen hafta deplasmanda Royal Halı Gaziantep'e 80-78 mağlup oldu. Beşiktaş Sompo Japan, sarı-lacivertli takımı yenerek yeniden galibiyet serisine başlamayı hedefliyor.



Ligde istikrarsız sonuçlar alan Fenerbahçe ise geçen sezonun şampiyonu Pınar Karşıyaka'yı sahasında 104-82 yendi. THY Avrupa Ligi'nde de son olarak Strasbourg'u 81-64 mağlup eden sarı-lacivertli ekip, bu formunu yarınki maça da taşımaya çalışacak.



Her iki takımda da sakat oyuncular var

Ligdeki derbi öncesi her iki ekipte de sakat oyuncular bulunuyor. Beşiktaş Sompo Japan'ın Spor Toto Basketbol Ligi'nde Anadolu Efes ile yaptığı maçta elinden sakatlanan Maciej Lampe, karşılaşmada da forma giyemeyecek.



Sarı-lacivertli ekipte ise derbi mücadelesi öncesi Barış Hersek ve Kostas Sloukas'ın sakatlıkları bulunuyor. Bu iki oyuncu, ligde ve Avrupa'da olmak üzere son üç maçta forma giymedi.



Maç seyircisiz oynanacak

Beşiktaş Sompo Japan, cezası nedeniyle Fenerbahçe'yi seyircisinden yoksun konuk edecek.



Ligde geçen sezonun son haftasında iki ekip arasında oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı takımın taraftarının kötü tezahüratları ve dört kez anons yapılması nedeniyle Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Beşiktaş'a 2+1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Bu cezasının birini Fenerbahçe karşısında çekmesi gereken siyah-beyazlı ekibin taraftarı salonda bulunmayacak.



Bu sezon maçlarını Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynayan Beşiktaş Sompo Japan'da, seyircisiz oynama cezası nedeniyle yarınki karşılaşmayı BJK Akatlar Arena'da oynama kararı alındığı bildirildi.



Spor Toto Basketbol Ligi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Pınar Karşıyaka maçlarını seyircisiz oynayan siyah-beyazlı takım, Fenerbahçe maçıyla cezasını tamamlayacak.

#fenerbahçe
#beşiktaş
#basketbol
#derbi
8 yıl önce