|

Potada Fenerbahçe-Galatasaray maçı heyecanı

Türkiye Basketbol Ligi'nin 6. haftasında Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital, 17 Kasım Pazartesi günü karşı karşıya gelecek.

Yeni Şafak
11:26 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 11:31 - 14/11/2014 Cuma
AA
Bu zorlu mücadele öncesi iki takımın başantrenörleri Zeljko Obradovic ile Ergin Ataman, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine açıklamalarda bulundu. Her iki takımın çalıştırıcısı, geçen sezon play-off finalinde yaşanan gerginliğin geride kaldığını ifade etti.


Sarı-lacivertli takımın başantrenörü Obradovic, Galatasaray Liv Hospital'ın çok saygı duydukları bir takım olduğunu dile getirdi.


İki takım arasındaki rekabetin önemine vurgu yapan tecrübeli çalıştırıcı, gergin bir atmosfer beklemediğini belirterek, "Ben alacağımız tepkilerin olumsuz olacağını düşünmüyorum. Genel olarak burada iyi bir atmosfer var. Oynadığımız her maçta, insanların Galatasaray'ı izlemekten hoşlandığını görüyorum. Umarım bu da herkesin keyif aldığı bir maç olur" ifadesini kullandı.


Rakipleriyle oynayacakları karşılaşmanın diğer mücadelelerden farklı olduğunu kaydeden Obradovic, "Bu nedenle, bu karşılaşmanın diğer maçlardan farklı olduğunu söylemeliyim. Tabii ki sıradan bir maç olmayacak. Şuna inanıyorum ki, hem biz hem Fenerbahçe camiası hem de herkes için çok özel bir mücadele olacak" değerlendirmesinde bulundu.


Her rakibi aynı gördüklerini anlatan Zeljko Obradovic, şunları kaydetti:


"Bizim için en büyük rakip ya da bir sonraki diye bir şey yok. Türkiye Basketbol Ligi bu sene gerçekten çok çekişmeli. Çok iyi takımlar var ve şu ana kadar anladık ki oynadığımız hiçbir maç kolay değil. Kimle oynadığımız fark etmiyor çünkü bütün rakiplerimize eşit derecede saygı duyuyoruz ve bu şekilde düşünmeye de devam edeceğiz."


 Ataman: "Geçmişi unutup önümüze bakmalıyız" 


Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman ise iki takım arasında geçen sezon yaşanan gerginliğin unutulması gerektiğini dile getirdi.


"Şüphesiz, Türkiye'nin konuşacağı bir derbi olacak, bunun farkındayız" diyen tecrübeli çalıştırıcı, "Biz bu mücadeleyi, kazanmak istediğimiz ve şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz bir basketbol maçı olarak görüyoruz. Fenerbahçe Ülker Arena'ya da basketbol oynamak için gideceğiz. Tabii ki karşımızda çok güçlü, hatta Avrupa Ligi şampiyonluğu hedefiyle kurulmuş bir takım var. Geçen hafta ligde Pınar Karşıyaka karşısında önemli bir deplasman galibiyeti aldılar" ifadelerini kullandı. 


Karşılaşma öncesinde takımda olumlu bir havanın olduğuna dikkati çeken sarı-kırmızılı takımın çalıştırıcısı, "Oyuncular iyi niyetli. Biz geçmişle alakalı herhangi bir gerginliğin bizim tarafımızdan sahaya yansımayacağının garantisini veriyoruz. Fenerbahçe Kulübü'nün de bize aynı hassasiyeti göstereceği konusunda iyi niyetliyim. Umarım herkes için keyifli ve sorunsuz bir maç olur" değerlendirmesinde bulundu.  


Artık geriye dönüp bakmamak gerektiğini ve geçmişte yaşananları konuşmanın anlamı olmadığını anlatan Ergin Ataman, şunları kaydetti:


"Öncelikle bu bir derbi. Fenerbahçe Ülker de Galatasaray'ın sahasına gelse, orada da zor bir atmosfer olur. Bugün baktığınız zaman futbolda da Fenerbahçe Futbol Takımı da Türk Telekom Arena'da lig maçı oynadı. O da zor bir atmosferdi ve sonucunda Galatasaray kazandı ama lig devam ediyor. Biz de basketbolda Fenerbahçe Arena'ya gideceğiz ve basketbolumuzu ortaya koyacağız. Ağır bir hava olacağını biliyoruz ve bu doğal bir şey, hedefimiz bu maçtan galibiyet çıkarmak. Eğer kaybedersek de kimse bize 'neden kaybettiniz?' diye soramaz. Sonuçta iki takım da kazanmak için oynayacak."
#Basketbol
#Türkiye Basketbol Ligi
#Fenerbahçe Ülker
#Galatasaray Liv Hospital
#Zeljko Obradovic
#Ergin Ataman
9 yıl önce