|

Ranieri'nin gözyaşları

Premier Lig'de tarih yazan Leicester, şampiyonluk için gün sayıyor. Teknik Direktör Ranieri, taraftarlarının övgü dolu sözleri üzerine gözyaşlarını tutamadı.

Yeni Şafak
16:57 - 29/04/2016 Friday
Güncelleme: 17:00 - 29/04/2016 Friday
Yeni Şafak
Ranieri, Leicester ile şampiyonluğu bekliyor.
Ranieri, Leicester ile şampiyonluğu bekliyor.

Leicester City'nin bu sezon Premier Lig şampiyonu olması, İngiliz futbolunun en dikkat çeken gelişmelerinden biri olacak.



Sezon başında 5000'de 1 ihtimal olarak görülen Leicester'in şampiyonluğu artık 3 puan ötede. Tilkiler lakaplı mütevazı takım hafta sonunda oynayacağı Manchester United maçından galibiyetle ayrılması halinde şampiyonluğunu bu hafta ilan edecek.



Tilkiler eğer bunu başarabilirse, 132 yıllık tarihinde ilk kez Premier Lig şampiyonu olacak.



Yunanistan milli takımından ayrıldıktan sonra Leicester'i çalıştırmaya başlayan İtalyan hoca, bu sezon ki başarılı performansın ardından Şampiyonlar Ligi vizesini aldı. Son 3 maçta 3 puan alması halinde kupayı kaldıracak olan Ranieri, Leicester taraftarının kendisiyle ilgli söylediği övgü dolu sözlerin ardından gözyaşlarına hakim olamadı.





TRT World'e konuşan tecrübeli çalıştırıcı, kendisi hakkında taraftarların söylediği övgü dolu sözlerin ardından videonun bir kopyasını isteyerek şu ifadeleri kullandı.



'Taraftarlar mutluysa ben de mutluyum. Şampiyon olmayı çok istiyoruz. Bu benim başarım değil, takımın, oyuncularımın başarısı.'



Pazar günü Premier Lig'in 36. haftasında Manchester United'a konuk olacak Leicester, 3 puan alması halinde şampiyonluğu ilan edecek. Tilkiler kazanamadığı takdirde Chelsea - Tottenham maçının sonucunu beklemeye başlayacak. Chelsea'nin, Tottenham'ı yenmesi halinde yine şampiyon Leicester olacak.












#Leicester City
#Claudio Ranieri
#Premier Lig
8 years ago