|

Raşit Aysel Kırkpınar öncesi iddialı

Honaz Belediyespor Pehlivanı Raşit Aysel, hafta sonu katıldığı iki turnuvada da dereceye girerken Kırkpınar'da iddialı olduğunu gösterdi. Aysel cumartesi Demre, pazar Kemer'de büyük orta üçüncüsü oldu.

Yeni Şafak ve
09:15 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 10:47 - 2/06/2015 Salı
Yeni Şafak
Fotoğraf: Mehmet Boz
Fotoğraf: Mehmet Boz

Denizli ilinin son dönemde yetiştirdiği en önemli pehlivanlardan olan, Honaz Belediyesi adına çayırlara çıkan Raşit Aysel, "Bu yıl temmuz ayında düzenlenecek olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi yerel turnuvalarda kendimizi deneme şansı buluyoruz. Bu yıl değişik yerlerde kürsüye çıktım, son olarak geride bıraktığımız hafta sonu cumartesi Demre pazar da Kemer'de büyük ortada üçüncü oldum. Önemli isimleri olduğu bu turnuvalarda üçüncülüğün ciddi bir başarı olduğunu düşünüyorum ancak elbette hedefim her zaman zirve. Son almış olduğum madalyamı bana her türlü desteği sağlayan Honaz Belediye Başkanı Sayın Turgut Devecioğlu'na armağan ediyorum" dedi.



Denizli ve Honaz'ın adını duyurmanın kendisine gurur ve mutluluk verdiğini belirten tecrübeli sporcu, "Denizli'de benim gibi bir çok sporcunun çıkması en büyük dileğim. Bu konuda ben de üstüme düşeni yapmaya çalışıyorum. Denizli'de yağlı güreşe ilgi duyan herkes gelip bizimle idmanlara katılabilir, yağlı güreş öğrenebilir" diye konuştu.



Çırağı da kürsüde

Kemer'de Raşit Aysel'in çırağı Halilcan Dağcan da üçüncü oldu. Aysel, Halilcan'ın çok başarılı bir sporcu olduğunu, çalışmalarını aksatmadan disiplinli bir şekilde sürdürmesi halinde ileride yağlı güreşin önemli isimlerinden biri olacağına inandığını dile getirdi.










#Yağlı Güreş
#Denizli
#Honaz
#Raşit Aysel
#Halilcan Dağcan
9 yıl önce