|

Real Madrid Filistin'de

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Ajansı tarafından organize edilen ve Real Madrid Vakfı'nın verdiği futbol eğitiminde bin 100 Filistinli çocuğun hizmet alması hedefleniyor.

Yeni Şafak
04:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:25 - 25/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İspanyol futbolunun dünyacü ünlü kulübü Real Madrid, Filistinle ilgili anlamlı bir kampanyaya imza attı. Birleşmiş Milletler Filistin Mülteci Ajansı (UNRWA) tarafından organize edilen ve Real Madrid Vakfı'nın verdiği futbol eğitimine yüzlerce Filistinli çocuk katıldı. Real Madrid Vakfı, profesyonel antrenörleri bu etkinlik için Filistin bölgelerine gönderdi. Ramallah'taki Batı Şeria'dan 600, geçen yıl İsrail'in 50 gün süren saldırılarında iki bin 200 kişinin hayatını kaybettiği, 100 bin kişinin evsiz ve yaklaşık bin çocuğun sakat kaldığı Gazze'den de 500 kişinin eğitime katılması bekleniyor. Ramallah'taki düzenlenen eğitim programında ise Suma Abdelrahman isimli genç bir öğretmen de görev aldı.



ÖĞRENDİKLERİMİ ÖĞRETECEĞİM


İsrail'in izniyle kontrol altındaki Gazze'den gelen ve üstündeki Sergio Ramos formasıyla dikkat çeken genç antrenör Suma Abdelrahman, "Gazze'de sosyal etkinliklerimiz sınırlı ve kızlar futbol oynamıyor. Ancak Real Madrid Vakfı ve UNRWA bu programla kızların futbolun içinde daha fazla yer alması sağlandı" dedi.



Bin 100 kişinin katılması beklenen Sosyal Spor Okulları projesinin 2.'sinde görev alan Abdelrahman, ayrıca Gazze'ye döndüğü zaman öğrendiklerini oradaki çocuklara öğreteceğini dile getirdi. Programa katılan çocukların eğitim süresince oldukça neşeli oldukları gözlendi.


#Birleşmiş Milletler
#Filistin Mülteci Ajansı
#Real Madrid
9 yıl önce