|

Dilmen'den Tudor yorumu: Daha önce böylesini görmedim

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Bursaspor'u 2-1 yendiği maçı yorumladı.

Yeni Şafak
21:23 - 24/09/2017 Pazar
Güncelleme: 21:59 - 24/09/2017 Pazar
Yeni Şafak
Rıdvan Dilmen.
Rıdvan Dilmen.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Bursaspor-Galatasaray maçını yorumladı. Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

  • "Öncelikle şunu söyleyeyim. Dün 50 bin kişi bugün 30 bin kişi futbol adına çok olumlu. Galatasaray'ı genel anlamda beğendim. Sürekli öne doğru oynadıkları için beğendim. Değişikliklerden sonra 2-3 dakika bocaladılar ama sonra toparladılar. Hiç yana, geriye pas yok. Sürekli ileri doğru oynamaya çalışan. Hata yapmaya zorlayan. Skora bakmadan hep kendi oyununu oynayan bir Galatasaray var. Akıllı bir galibiyet aldılar. Şut var, orta var, gol var. "
  • "Ben böyle teknik direktörleri seviyorum; Adını koyamadığınız bir şey yapmak... Tudor yeni bir şey denedi. Bunu başardı. Tudor basit yoldan bir takıma antobiyotik vererek tedavi edecekken. Takıma farklı bir şeyler yaptı. Cerrahi müdahale yaptı."
Görünmeyen kahraman Fernando
  • "Galatasaray'ın görünmeyen kahramanı Fernando. Hem yama yapıyor, hem de hücum oyuncularını ileri itiyor. Kolay değildir bunları yapmak. Beşiktaş'lı Atiba'nın en formda hali gibi oynuyor. Galatasaray'da kimin alanı boşalırsa Fernando oraya gidiyor. Her deliği o kapıyor. İyi de pas dağıtıyor. Demekki Manchester City'de kolay top oynanmıyor."
Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından öne çıkanlar;
  • "Galatasaray ilk kez geriye düştüğü için defosu ortaya çıktı. Savunma arkasına çok adam kaçırdılar. Stancu atsa farklı olurdu. Bursaspor maçı kazanmak için 2'yi atmak zorunda. Galatasaray mutlaka gol atacaktır. Bursa 2'yi atarsa daha çok da atabilir. Tudor'un 2. yarıya Feghouli ile başlaması lazım. Rodrigues'i de sola çekmeli. Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biri Fernando. Antrenörün ikinci yarıda mutlaka sol önde olan Tolga'yı beklememesi lazım. Rodrigues ve Feghouli kanatları olması lazım. Dikkat edilirse atılan şutlar Bursaspor'dan dönüyor. Maicon ağır bir oyuncu ve her savunma arkasına atılan top sıkıntı yaratır. Mariano çıkıyor ama Latovlevici uzun toplarda çıkmaya çalışıyor. Sol için kanat oynayacak adam lazım. Ben bu maçın 1-0 bitme ihtimalini çok zor görüyorum.
#Rıdvan Dilmen
#Galatasaray
7 yıl önce