|

Rıza'nın hedefi 10 parmakta 10 şampiyonluk

Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda kariyerinin 7. zaferine ulaşan milli güreşçi Rıza Kayaalp, "2020 Tokyo Olimpiyatları'nda altın madalya kazanmayı istiyorum. Zaten en büyük hayalim ve hedefim bu" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/05/2017 Pazartesi
Güncelleme: 00:41 - 8/05/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Rıza Kayaalp
Rıza Kayaalp

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 7. altın madalyasını kazanan Rıza Kayaalp, "2020'ye kadar 10 şampiyonlukla, 10 parmağımı da doldurmak istiyorum" dedi. Milli güreşçi yaptığı açıklamada, sakatlıktan çıkıp, 2-3 haftalık hazırlık sürecinin ardından Avrupa Şampiyonası'na katıldığını vurguladı. Final maçında Macaristan'dan Balint Lam'ı 4-3 yenerek 7. kez Avrupa'nın zirvesine çıkan Kayaalp, "Sonuçta bir yetenek var. Onun üzerine çalışmayı koyduğunuzda bu başarılar geliyor. Bu yeteneğimi de ülkemin gücünü göstermek, İstiklal Marşımızı söyletmek, bayrağımızı dalgalandırmak için sonuna kadar kullanmak istiyorum" dedi.

HAMZA YERLİKAYA'YA ORTAK OLACAK

Gelecek yıl da şampiyon olması durumunda Hamza Yerlikaya'nın rekoruna ortak olacak Kayaalp, "Sekiz kez üst üste final müsabakası yaptım. Güreş tarihimizde böyle başka bir isim yok diye biliyorum. Hedefim, 8-9 şampiyonluk değil. 2020'ye kadar 10 şampiyonlukla, 10 parmağımı da doldurmak istiyorum. Dünya şampiyonluğumu da 2020'ye kadar 5'e çıkarmayı amaçlıyorum" ifadelerini kullandı.

YERDE OLSA 10-0 YAPABİLİRİM

Avrupa şampiyonu milli güreşçi, grekoromen stilde tekrar gündemde olan yer güreşiyle ilgili de konuştu, "Yer güreşi olsaydı final maçı böyle olmazdı. Büyük ihtimal tüm rakiplerimi 10-0 yapardım. Ama sadece ayakta uygun görmüşler, teknik kapasitesi biraz daha artsın diye galiba grekoromenin. Çünkü seneye tekrardan gelecek galiba. Yeteneğin varsa her kuralda başarılı olabilirsin. Biz de bunu gösteriyoruz. Her kural değişikliğinde yine kürsüdeki yerimizi alıyoruz."


  • Oğlumla beraber ben de güreştim
  • Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 7. kez altın madalya kazanan Rıza Kayaalp, Yozgat'ta yaşayan ailesini de mutlu etti. Anne Sevgi Kayaalp, oğlu güreşirken adeta kendisinin de minderde mücadele ediyormuş gibi heyecanlandığını söyleyerek, “Yabancılar güreşirken hangisi iyi ise o kazansın diyordum. Türklere gelince şehitlerin kanından olan bayrağımızı dalgalandırsınlar diye çok dua ettim. Oğlum mindere çıkınca daha çok heyecanlandım, kazanması için çok dua ettim” dedi. Sevgi Kayaalp, “Elim ayağım titredi. 'Bastır oğlum' dedim, dua ettim. 'Oğlum kazansın, İstiklal Marşını söyletsin' dedim. Sonunda yaptı. Sanki ben güreştim. Çok emek verdi, kaybetmesini hiç istemedim. Kaybetse çok üzülürdüm. Çok heyecanlandım, halen heyecanı üzerimden atamadım” ifadelerini kullandı. Anne Kayaalp, oğlunun olimpiyat şampiyonu oluncaya kadar güreşe devam etmesini istediğini de vurguladı.
#Rıza Kayaalp
#Avrupa
#Güreş
7 yıl önce