|

Ronaldo tam 90'a astı!

La Liga'nın 24. haftasında evinde Athletic Bilbao'yu ağırlayan Real Madrid, sahadan 4-2 galip ayrıldı.

Yeni Şafak
14:00 - 14/02/2016 Pazar
Güncelleme: 12:04 - 14/02/2016 Pazar
Yeni Şafak

La Liga'nın 24. haftasında Real Madrid, kritik maçta Bilbao'yu konuk etti. Henüz maçın 3.dakikasında sol kanattan içeriye giren Ronaldo müthiş bir vuruşla topu sağ 'doksana' attı ve Real Madrid'i 1-0 öne geçirdi.






Bu golün ardından rahatlayan Real Madrid, 10. dakikada şanssız bir golle topu filelerinde gördü. Varane'ın ters dokunuşunda kaleye giden topu Navas parmaklarıyla çıkarmak istedi ancak boşta kalan topu Eraso tamamladı ve skora 1-1'lik dengeyi getirdi.



Beraberlik golünün ardından ataklarını sıklaştıran Real Madrid, 37. dakikada James'in ceza sahası dışından attığı güzel golle yeniden öne geçti.



Maçın ilk yarısının son saniyelerinde soldan Ronaldo'yla tehlikeli gelen ev sahibi, Portekizli'nin pasında ceza sahası içinde topla buluşan Kroos'un ayağından bulduğu golle 3-1'i buldu ve bu golle ilk yarı sona erdi.



İlk yarıya oranla daha düşük tempoda oynanan ikinci yarının son bölümlerinde Real Madridoyundaki hakimiyetini kurdu. 83. dakikada Varane, ikinci sarı karttan gördüğü kırmızı kartla oyundan atılırken 87'de Ronaldo, sağ kanatta Lucas Vasquez'in ortasında skoru 4-1'e getirdi.



Maçın son saniyelerine girilirken Bilbao atağında sağ kanatta De Marcos'tan ceza sahası içine yapılan ortada oyuna sonradan giren Elustondo, kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi ve bu gol, mücadelenin skorunu tayin etti. Real Madrid, 10 kişi tamamladığı maçta Bilbao'yu 4-2 ile geçti.



Bu sonucun ardından zirve takibini sürdüren Zidane'ın Real Madrid'i puanını 53'e yükseltirken Bilbao, 35 puanda kaldı.



#ronaldo
#real madrid
#gol
8 yıl önce