|

Ronaldo yine gönülleri fethetti

Real Madridli futbolcu Ronaldo, Yahudi yerleşimcilerin saldırısında ailesi yanarak can veren, kendisinin de vücudunun yüzde 60'ı yanan dört yaşındaki Filistinli Ahmet Devabişe ile buluşacak.

Yeni Şafak
16:41 - 14/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:11 - 14/01/2016 Perşembe
AA

Real Madrid'in Portekizli oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun, Yahudi yerleşimcilerin saldırısında ailesi yanarak can veren, kendisinin de vücudunun yüzde altmışı yanan dört yaşındaki Filistinli Ahmet Devabişe ile buluşacağı bildirildi.



Filistin asıllı Amerikalı iş adamı Faruk Şami, Ahmed'in Madrid'e giderek Portekizli yıldızla buluşması için gerekli hazırlıkları kendisinin üstlendiğini söyledi.



Raya Haber Ajansı'na konuşan Şami, Ahmet için elinden geleni yapmanın kendisi için 'milli bir görev' olduğunu belirtti. Şami, ziyaretin ne zaman gerçekleşeceğinin ise henüz netleşmediğini ifade etti.



Real Madrid'den yapılan açıklamada da Filistin Büyükelçiliğinden gelen talep üzerine Ahmet'i ağırlamayı kabul ettikleri kaydedildi.



Aile bireylerinden bir tek Ahmed sağ kaldı

Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Filistinlilere ait bir evin 31 Temmuz sabahı Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmed ağır yaralanmıştı.



Filistin ve uluslararası toplumda büyük infiale yol açan saldırının ardından, baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmişti. Aile bireylerinden tek sağ kalan Ahmed ise vücudunun yüzde altmışı yanmış olarak hastanede tedavi altında tutuluyor.



#Ahmet Devabişe
#cristiao ronaldo
#real madrid
#filstin
8 yıl önce