|

Ronaldo'nun transferini 'Kewell' engellemiş

Liverpool'un eski teknik direktörü Gerard Houllier, 2003 yılında Cristiano Ronaldo'yu transfer edebileceklerini açıklarken imzaların atılamamasının sebebinin Galatasaraylı eski futbolcu Harry Kewell olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
11:36 - 16/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:53 - 16/10/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Portekiz'in dünya futboluna sunduğu Cristiano Ronaldo, şimdiye kadar çıktığı 696 resmi maçta 530 gol atma başarısı gösterdi.
Portekiz'in dünya futboluna sunduğu Cristiano Ronaldo, şimdiye kadar çıktığı 696 resmi maçta 530 gol atma başarısı gösterdi.

Liverpool basınından Liverpool Echo'ya açıklamalarda bulunan kırmızıların eski menajeri Gerard Houllier, Cristiano Ronaldo'yu 2003 yılında alabileceklerini ancak bu transferi Kewell yüzünden gerçekleşmediğini belirtti.

Kewell'a sahip oldukları için bu transferi sonuçlandırmadıklarını belirten Houllier'in sözleri İngiliz basınında geniş yankı uyandırdı. Ronaldo'yu Ferguson'dan önce keşfettiğini belirten Fransız çalıştırıcı Manchester'ın Sporting'le oynadığı hazırlık maçından sonra herkesin Ferguson'a "Ronaldo'yu al" diye baskı yaptığını anlattı.


İşte Houllier'in sözlerinden öne çıkan bölümler;
  • “Ronaldo'yu 21 yaş altı Toulon turnuvasında keşfettim ve o dönem Liverpool'a istedim. Maaş planlamamıza uymuyordu. Maaş dengesini bozduğumuz takdirde takımda sıkıntı yaşanabilirdi ve transfer gerçekleşmedi. Manchester United, Sporting Lizbon'la bir hazırlık maçı oynadıktan sonra herkes Alex Ferguson'a “Ronaldo'yu almalısın” baskısı yaptı. Biz belki Ronaldo'yu alsaydık şampiyon olabilirdik, ama o dönem Harry Kewell'a sahiptik. Kewell sakatlanmadan önce sıra dışı bir oyuncuydu ve bu durum bizi Ronaldo’yu almamaya itti”

https://www.youtube.com/embed/mQKgLR1X4-k

#Gerard Houllier
#Liverpool
7 yıl önce