|

Ronaldo'nun veliahtı Gabriel Jesus

Manchester City'de gösterdiği performansla Premier Lig'de en çok konuşulan isimlerden biri olan 20 yaşındaki futbolcu Gabriel Jesus, transferinin ilk zamanlarındaki eleştirilere attığı gollerle cevap verdi. Genç oyuncu için şimdilerde Ronaldo Nazario benzetmeleri yapılıyor.

Yeni Şafak ve
14:58 - 8/12/2017 Cuma
Güncelleme: 17:20 - 8/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Manchester formasıyla 33 resmi maça çıkan Gabriel Jesus, İngiliz ekibinde 24 gole direkt katkı yaptı: 17 gol, 7 asist
Manchester formasıyla 33 resmi maça çıkan Gabriel Jesus, İngiliz ekibinde 24 gole direkt katkı yaptı: 17 gol, 7 asist

Palmeiras'tan 2016-2017 sezonunun devre arasında Manchester City'e 32 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Gabriel Jesus, genç yaşına rağmen kısa süre içerisinde Premier Lig'de kendisini kanıtladı.

Transferinin ilk zamanlarında dünyanın en zor ligi olarak gösterilen Premier Lig'de yapmayacağı düşünülen Brezilyalı futbolcu, gösterdiği performansla yapılan eleştirileri de boşa çıkarmış oldu.

Gabriel Jesus bu sezon Manchester City formasıyla çıktığı 14 lig maçında 10 gol atma başarısı gösterirken, 2 de asist kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nde de 2 kez fileleri havalandıran genç yıldız böylece Manchester City formasıyla gol sayısını 17'ye yükseltti.

Guardiola ve Alves Ronaldo'ya benzetti

Manchester Teknik Direktörü Pep Guardiola ile PSG'nin Brezilyalı futbolcusu Dani Alves, futbolun yükselen değeri Gabriel Jesus'la ilgili övgü dolu ifadeler kullanırken, dikkat çeken benzetmelerde bulundu.

Gabriel Jesus'u Palmeiras'tan keşfeden Manchester Teknik Direktörü Pepe Guardiola, genç oyuncusunun performansı için şöyle konuştu;
  • Fantastik bir oyuncu. Kariyerimde gördüğüm en iyi savaşçılardan biri. Bana Eto'o'yu hatırlatıyor. Baskı altındayken bize önemli katkıları oluyor. Kendi bölgesinde ise iyi bir golcü. Topla daha az oynaması durumunda Ronaldo gibi bir futbolcu olabilir.

Kariyerinde önemli kulüplerde forma giyen Alves ise vatandaşıyla ilgili şöyle konuştu;

  • Jesus'a yeni Ronaldo derken şaka yapmıyordum. Zaten harika bir oyuncuydu, gelişimini de sürdürüyor.

4 yıl önce kaldırım boyuyordu

2014 senesinde henüz keşfedilmemiş olan Gabriel Jesus'un, Dünya Kupası öncesi Brezilya sokaklarını boyadığı görüntüler, genç futbolcu adaylarına ilham kaynağı olabilecek cinsten.


Dört çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olan ve annesinin temizlik işçiliği yaparak büyüttüğü Gabriel Jesus'un hayat hikayesiyle ilgili detayları haberimizde inceleyebilirsiniz;



#Gabriel Jesus
#Manchester City
6 yıl önce