|

Rus yüzücüye doping cezası

Dünya ve Avrupa şampiyonu Rus yüzücü Yuliya Yefimova, doping yaptığı gerekçesiyle yarışmalardan geçici olarak men edildi.

Yeni Şafak
14:04 - 17/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 12:12 - 17/03/2016 Perşembe
AA

Rusya Yüzme Federasyonundan yapılan açıklamada, 23 yaşındaki yüzücüYuliya Yefimova'nın doping kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle başlatılan soruşturma tamamlanıncaya kadar yarışlara katılmasının yasaklandığına ilişkin resmi belgenin, Uluslararası Su Sporları Federasyonu (FINA) tarafından gönderildiği ifade edildi.



2015'in eylül ayında bir grup Rus yüzücünün, hazırlık için yurt dışına gönderildiği ve sporcuların sorumluluğunun Rusya Milli Takımlar Hazırlık Merkezi'nde olduğu kaydedildi. Rusya Yüzme Federasyonu Başkanı Vladimir Salnikov'un, durumu öğrenmek için en kısa sürede merkezin yöneticileriyle görüşeceği de belirtildi.





Rus haber ajansı TASS ise kadınlar 50, 100 ve 200 metre kurbağalamada dünya ve Avrupa şampiyonluğu bulunan, kadınlar 50 metre kurbağalama kısa kulvar dünya rekorunun da sahibi Yefimova'nın, tenisçi Maria Sharapova'nın bilmeden kullandığını söylediği yasaklı meldonyum maddesinden yakalandığını öne sürdü.



#doping
#Yuliya Yefimova
8 yıl önce