|

Rusya için son şans

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ndeki son maçında Ukrayna'ya 2-0 yenilerek Rusya şansını zora sokan A Millilerimiz, bugün grup lideri Hırvatistan'ı konuk ediyor. 11 puanla dördüncü sırada bulunan ay-yıldızlılarımızın, umutlarını Ekim ayında yapılacak son 2 maça taşımak için kazanmaktan başka çaresi yok.

Yeni Şafak
04:00 - 5/09/2017 Salı
Güncelleme: 11:32 - 5/09/2017 Salı
Yeni Şafak
A Milli Futbol Takımı bugün saat 21:45'te Hırvatistan'ı konuk edecek.
A Milli Futbol Takımı bugün saat 21:45'te Hırvatistan'ı konuk edecek.

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda mücadele eden A Milli Futbol Takımımız, gruptaki sekizinci maçında bugün Hırvatistan ile Eskişehir'de karşı karşıya gelecek.

Elemelerin cumartesi ayağında Finlandiya'nın Rusya yolundaki rakiplerimizden İzlanya'yı yendiği gün Ukrayna karşısında sergilediği etkisiz futbolla 2-0 yenilerek önemli bir fırsatı elinin tersiyle tepen ay-yıldızlılarımızın bugün kazanmaktan başka çaresi görünmüyor.

Türkiye grupta 11 puanla 4. sırada

Grupta yaptığı 7 maçın üçünü kazanan milliler, 2'şer beraberlik ve yenilgi aldı. Milliler, grupta hanesine yazdırdığı 11 puanla 4. sırada yer alıyor. Ukrayna'ya deplasmanda 2-0 yenilen ve 5 maçlık yenilmezlik serisi sona eren A Milli Takımı, Hırvatistan maçıyla yeniden çıkışa geçmek ve Rusya'nın gelecek yıl ev sahipliğini yapacağı Dünya Kupası'na katılma şansını sürdürmek istiyor. Grupta oynadığı 7 maçta, 5 galibiyet, birer beraberlik ve yenilgi alan Hırvatistan ise 16 puanla liderlik koltuğunda oturuyor.

  • Gruptaki diğer maçlarda ise İzlanda-Ukrayna ve Kosova-Finlandiya yine aynı saatte kozlarını paylaşacaklar.
Euro 2008'de penaltılarla eledik

İki takım arasında I Grubu'nda deplasmanda oynanan ilk maç 1-1 beraberlikle sonuçlanırken, A Milli Takımımız, bugün Hırvatistan ile 9. kez karşı karşıya gelecek. Türkiye, 6'sı resmi, 2'si özel geride kalan 8 maçtan 3'ünü kaybederken, 5'inde berabere kaldı, rakibi karşısında penaltılar hariç galibiyet elde edemedi.

Dördü tarafsız sahada, üçü Zagreb, biri İstanbul'daki müsabakalarda Hırvatistan 10, Türkiye 5 gol buldu. Türkiye, rakibiyle yaptığı 6 resmi maçın 4'ünde gol yollarında suskun kalırken, sadece birinde kalesini gole kapatabildi. İki ekip arasındaki en önemli karşılaşma EURO 2008'de, Viyana'daki Ernst Happel Stadı'nda oynanan çeyrek final maçı oldu. Normal süresi 0-0, uzatmaları ise 1-1 biten karşılaşma penaltı atışlarına giderken milliler maçtan penaltılarla 3-1 galip ayrılıp, adını yarı finale yazdırdı. 2012 Avrupa Şampiyonası Play-Offlarındaki eşleşmede ise Hırvatistan üstün gelen taraf oldu.



Yapılan hatalar kasıtlı

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Türkiye'ye karşı kasıtlı hakem hataları yapıldığını söyledi. Rumen çalıştırıcı, Hırvatistan maçıyla ilgili dün düzenlediği basın toplantısında futbol oynayan, sahaya çıktığında oyunu kontrol eden bir ekip oluşturmak istediğini söyledi. Ukrayna yedek kulübesindeki 3 antrenörün İspanyol olduğunu belirten Lucescu şunları söyledi:

  • "Hakem hatalarını hepiniz gördünüz. Eğer bunlar olmasaydı sonuç çok farklı olurdu. Maçta 5 ciddi hata yapıldı. Bu düzeyde böyle bir hakemlik görmedim. Ukrayna yedek kulübesinde tam 3 İspanyol görevli vardı. Bu da soruşturulması gereken bir şey. 3 İspanyol'un bulunduğu Ukrayna yedek kulübesi ve İspanyol bir hakem. UEFA'dan, Collina'dan ve hakemlerden resmi bir özür bekledim ancak bu gelmedi."

Lucescu, Ukrayna maçının ardından kendisi için çok zor iki günün geçtiğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

  • "Oyuncularımı hiçbir şey olmamış gibi motive etmek çok güç oldu. Yapılan hataların kasıtlı olduğunu düşünüyorum. Hırvatistan maçı için hazırlıkları yaptık. İki takım için de önemli bir maç" dedi. Lucescu, bir gazetecinin "Nasıl taktiğiniz olacak?" sorusuna ise "Fizik olarak daha iyi ve defansta daha iyi organize bir ekipten oluşan kadromuz olacak. Oyuncularımın iyi sonuçlar alarak halkın ve gazeteciler gözünde sevilen ve takdir edilen oyuncular haline gelmelerini ve statülerini korumalarını istiyorum."
#Mircea Lucescu
#Hırvatistan
#Türkiye
7 yıl önce