|

Rusya'dan çirkin başvuru

Rusya Tekvando Federasyonu'nun, 16-17 Ocak 2016 tarihlerinde İstanbul'da düzenlenecek 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Elemeleri'nin başka bir ülkede yapılması için Dünya Tekvando Federasyonu'na (WTF) başvurduğu bildirildi.

Yeni Şafak
14:03 - 11/12/2015 Cuma
Güncelleme: 14:09 - 11/12/2015 Cuma
AA

Rusya Tekvando Federasyonu, WTF'ye yaptığı başvuruda, güvenlik gerekçesiyle söz konusu organizasyonun, Türkiye'den alınarak başka bir ülkeye verilmesini talep etti.



Bu gelişme üzerine karşı girişimde bulunan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, WTF'ye spor ile siyasetin birbirine karıştırılmaması gerektiğine ilişkin yazı gönderdi.



Yazıda, Türkiye'nin son yıllarda çok büyük uluslararası şampiyona ve turnuvalara ev sahipliği yaptığına işaret edilerek, tüm organizasyonlarda katılımcı sporcuların sağlığı ve güvenliğinin bir numaralı öncelik olduğu vurgulandı. Türkiye Tekvando Federasyonu'nun, organizasyonlarda bütün sporcuların eşit bir şekilde mücadele etmesi için hiçbir politik ve ülkesel sorunu sahaya yansıtmayacağı ifade edildi.



Başkan Şahin: Organizasyonla ilgili sıkıntı yok

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Şahin, Rusya'nın girişiminin etik olmadığını ifade etti.



Türkiye'nin bugüne kadar düzenlediği uluslararası organizasyonlarda güvenliği ön planda tuttuğunu ve tüm katılımcı ülkelerin takdirini kazandığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:



"Spora politik yaklaşım yanlış. Rusya'nın bu hareketini öğrenen diğer ülkeler de bu girişimi yadırgadı. Yaklaşık bir sene önce bu organizasyonu düzenlemeye hak kazandık. WTF ile yaptığımız görüşmelerde organizasyonla ilgili bir sıkıntı olmadığını tarafımıza bildirdiler. İstanbul'da yine başarılı bir organizasyona imza atacağız."



Türkiye Tekvando Federasyonu, ocak ayında Yunanistan'da yapılan Avrupa Tekvando Birliği (ETU) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda, Azerbaycan'ı geride bırakarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Tekvando Avrupa Kıtası Elemeleri'ni düzenleme hakkını elde etmişti.



#Tekvando
#türkiye
#rusya
#2016 Rio Olimpiyat Oyunları
#Metin Şahin
8 yıl önce