|

Rüya gibi İbrahimovic bitmiş

PSG’de forma giyen İbrahimovic, Fransa Süper Kupa finalindeki Lyon maçından sonra “Bu PSG’deki son maçım olabilir. Bu hafta geleceğimle ilgili önemli kararlar vereceğim” açıklamasının ardından İsveç basını ise yıldız oyuncunun 6 Ağustos'ta Galatasaray için sağlık kontrolünden geçeceğini yazdı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 07:43 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Galatasaray'a transferi gündemi sıkça meşgul eden Fransa'nın PSG takımında forma giyen dünyaca ünlü İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic, Fransa Süper Kupası finalinde Lyon'u 2-0 mağlup ederek kupayı müzelerine götürdükleri karşılaşma sonrası flaş bir açıklamada bulundu. İtalya'nın saygın gazetelerinden La Gazzetta dello Sport gazetesi, 33 yaşındaki yıldız oyuncunun “Bu maç PSG formasıyla çıktığım son maç olabilir. Bu hafta geleceğimle ilgili önemli bir karar vermek zorundayım" şeklinde bir açıklama yaptığını iddia etti. İsveç'in Aftonbladet gazetesi de haberinde, Ibrahimovic ile Milan, Roma ve Manchester United'ın da ilgilendiğini ancak transfer için en yüksek teklifi Galatasaray'ın yaptığını öne sürerek, "G.Saray ile anlaşan Ibrahimovic'in 6 Ağustos Perşembe günü sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor" ifadelerine yer verdi. İtalya'nın Corriere della Sera gazetesi ise Ibrahimovic'in 11 milyon Euro teklif aldığı G.Saray ve Milan arasında ya da Paris'te kalmaktan yana bir tercih yapacağı iddia edildi. İsveçli yıldız, 30 Temmuz tarihinde PSG'nin Manchester United'ı 2-0 yenerek şampiyonluğa ulaştığı 2015 Uluslararası Şampiyonlar Kupası maçının ardından, kariyeriyle ilgili değişiklikler olacağını açıklamıştı. İbrahimovic'in Fransız kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi olduğunu ve Paris'teki zamanından keyif aldığını belirtmesinin ardından, “Bir sonraki durağım mı? Bu büyük sürpriz olacak" açıklamasını yapmıştı. İbrahimovic'in Galatasaray'a transferiyle ilgili bu hafta içinde önemli gelişmelerin yaşanması beklenirken, sarı-kırmızılıların Başkanı Dursun Özbek, transfer konusundaki soruya, "Yorum yok" cevabını verdi.



Sponsoru Azeriler olacak


Galatasaray, dünyaca ünlü yıldız Zlatan İbrahimovic transferi için gün sayıyor. Sarı-kırmızılı kulüp, İsveçli yıldızın transferi için tüm şartları konuştu ve prensipte anlaşma sağlandı. Yıllık alacağı ücret, kullanacağı aracın 750 bin Euro olacağı konuşulan İbrahimovic için Galatasaray'ın bu transferi sponsorlar aracılığıyla gerçekleştirmek üzere olduğu öğrenildi. Sarı-kırmızılı kulübün forma reklamı için Azerbaycan kaynaklı bir petrol firmasıyla anlaştığı kaydedildi. İbrahimovic transferinde en önemli kaynak ise yeni sezon forma sporsorluğu için ön protokol yapıldığı iddia edilen Socar'ın bu transferde aktif rol oynadığı ifade ediliyor. İsveçli yıldızın Galatasaray'dan 2 yıl için 12 milyon Euro alacağı, ayrıca sponsorlardan gelecek ücretlerle bu rakamın daha da yukarı çıkacağı belirtildi.


G.Saray İnter'i Sneijder'le yıktı


Hazırlık maçlarının son durağında evinde Inter'i konuk eden G.Saray, yaz döneminin kapanışını iyi yaptı: 1-0. İki takım da son hazırlık maçına çıkarken, ilk atak 7. dakikada sarı-kırmızılılardan geldi. Burak'ın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Podolski'nin şutunu Handanovic kornere çeldi. 11'de Burak fileleri havalandırdı, ancak ilk olarak gol kararı veren hakem, yardımcılarının Burak'ın topa elle dokunduğu yönündeki uyarısıyla golü geçersiz saydı 14'te Muslera, Icardi'yle karşı karşıya kaldığı pozisyonda gole izin vermedi. 52'de Palacio'nun vuruşunda top yine Muslera'da kaldı. 54'te Podolski'nin pasında ceza sahasında topla buluşan Sneijder, G.Saray'ı öne geçiren golü attı: 1-0. 78'de Carole'un pasında Olcan'ın sert şutu az farkla auta çıktı. 86'da sarı-kırmızılı takımın ceza sahası içinde oluşan karambolde top Montoya'nın önünde kalırken, kaleye 5 metreden gönderdiği şutu yine Muslera çeldi. 90'da Di Marco'nun sert şutunu Muslera parmak uçlarıyla kornere çeldi.



İbrahimovic büyük iş olur


Inter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Galatasaray'a transfer olması beklenen Zlatan İbrahimovic'le ilgili açıklamalarda bulundu. TRT Spor'a konuşan İtalyan teknik adam, "İbrahimovic cok önemli bir oyuncu. Eğer gelirse, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkabilirsiniz, tur atlarsınız, böyle gider. Ben bir şey duymadım, ama olursa Galatasaray için büyük iş olur" diye konuştu.



Kağıtlı 4. yıldız göndermesi

İnter maçının 2. dakikasında ilginç bir olay yaşandı.


G.Saray yedek kulübesi, Selçuk İnan'a bir kağıt verdi, Kaptan da Burak Yılmaz'a ulaştırdı. Burak da kağıda bakıp Sneijder'e uzattı. Hollandalı yıldız ise kağıdı eski hocaları Roberto Mancini'ye verdi. İtalyan hoca ise kameralara, üzerinde "4 yıldız" olan kağıdı gösterdi. Mancini, G.Saray'ı çalıştırdığı dönemde kağıtla sahadaki oyuncularına mesaj gönderiyordu. F.Bahçeli futbolcular da bununla ilgili mizansen yapmış ve "Şampiyon F.Bahçe" yazan kağıdı saha içinde elden ele dolaştırmıştı. Mancini, maç sonrası, "Güzel bir şakaydı. 4. yıldızı ilk G.Saray'ın almasından mutlu oldum" dedi.



Melo ve Medel kadroda yok


Galatasaray'dan ayrılarak Inter'e transfer olması beklenen Felipe Melo, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu tarafından İnter maçının kadrosuna alınmadı. Inter, Brezilyalı oyuncu ile uzun süredir ilgilenirken, Galatasaray'a takasta Nagatomo'yu önerdiği ancak sarı-kırmızılı kulübün bu teklifi kabul etmediği biliniyor. Galatasaray, Melo'nun ayrılmasına karşılık, Inter'den takasta Gary Medel'i istemişti ancak bu teklife de İtalyan ekip sıcak bakmıyor.



Sabri'ye destek ve protesto


G.Saray'ın emektarı ve eski kaptanı Sabri Sarıoğlu'na bazı taraftarlar destek verirken, bazıları da tepki gösterdi. Taraftarlar, maç öncesi tüm futbolcular gibi Sabri'ye de sevgi gösterisinde bulunurken, bir grup ise ıslıkla protesto etti. Bunun üzerine tribünler, “Büyük kaptan Sabri" şeklinde tezahürat yaptı. Sözleşmesi sezon başı 1 yıl uzatılan Sabri'nin alacağı ücret tartışma konusu olmuştu.



Podolski Arena'da


G.Saray'ın yeni transferlerinden Podolski ve Bilal ilk kez Arena'da maça çıkarken, Carole ve Jem Karacan ise oyuna sonradan girdi. Geçen hafta transfer edilen Jose Rodriguez de ilk kez sarı-kırmızılı formayı giydi.



Sahada kuş tüyleri


Galatasaray ile Inter arasında oynanan hazırlık karşılaşması öncesi Arena'nın saha zeminini kuş tüyleri kapladı. Nereden geldiği belli olmayan kuş tüylerini stat görevlileri ellerinde poşetlere toplayarak temizledi.







#Galatasaray
#İbrahimovic
#Manchester United
9 yıl önce