|

Sağ gösterip sol vurdu

Hormonal bozukluk sebebiyle sağ ayağı, sol ayağından daha büyük olan Yiğitcan, vücudundaki dezavantajı sporla avantaja çevirdi. Tabiri caizse rakiplerine sağ gösterip sol vurarak Muay Thai'de Türkiye şampiyonu olan 18 yaşındaki sporcu, milli takıma seçildi ancak Tayland'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmak için yine de sponsor desteğine ihtiyacı var.

Yeni Şafak
12:12 - 12/07/2015 Pazar
Güncelleme: 09:21 - 12/07/2015 Pazar
IHA

Anne karnında meydana gelen hormonal bir bozukluk nedeniyle sağ ayağı, doğuştan sol ayağından daha büyük olan Yiğitcan Kayır, çok küçük yaşlarda dövüş sporlarına gönül vermiş. Henüz çok küçük bir çocukken evlerinin karşısındaki spor salonunda antrenman yapan dövüşçüleri gizli gizli izleyen Yiğitcan, bir keresinde şimdiki antrenörü İsam Akgül'e yakalanmış. İsam Akgül'ün Yiğitcan'ı kolundan tutup salona sokmasıyla başlayan serüven, genç sporcunun yeteneklerini keşfetmesiyle sürmüş.





Milli takıma seçildi

Muay Thai'de İzmir ve Ege Bölge şampiyonluklarının ardından Türkiye Şampiyonası'nda da 9 rakibini mağlup edip 60 Kilo Genç Erkekler Kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Yiğitcan, milli takıma seçilerek 13-26 Ağustos'ta Tayland'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Ne var ki Türkiye Muay Thai Federasyonu, bütçe yetersizliği nedeniyle turnuvaya katılmaya hak kazanan sporcuların kendilerine sponsor bulmalarını aksi halde Tayland'a gidemeyeceklerini söyledi.


88 ülkeden 850 sporcunun katılacağı şampiyonada Türk Bayrağını dalgalandırmak ve İstiklal Marşı'nı söylemek isteyen Yiğitcan'ın bu turnuvaya katılabilmesi için yaklaşık 7 bin TL'ye ihtiyacı var. Bu yıl kendisi için bir şanssızlık olduğunu anlatan Yiğitcan, “Her sene birinci olanlar federasyonun bütçesiyle turnuvaya gidiyordu. Ama bu yıl bizden sponsor bulmamızı istediler” dedi.



Sağ gösterip sol vurdu

Sağ ayağının büyük olmasını avantaja çevirdiğini söyleyen Yiğitcan, “Ben hiçbir zaman eksik bir yanım yok diye düşündüm. Diğerlerinden daha çok hırs yaptım ve rakiplerimi yendim. Sağ ayağım beni zorluyor, rakiplerim de bunu biliyor, ona göre plan yapıyor. Onlar sağ ayağımın eksik olduğunu düşününce bende sol ayağımı daha çok güçlendirdim ve onları yanılttım” dedi.



'Ayağını keselim' dediler'

Doktorların hormonal bozukluk nedeniyle meydana gelen bu rahatsızlığı milyonda bir gördüklerini söylemesinin de kendini yıldırmadığını ifade eden Yiğitcan, “Ayakkabı giymekte çok zorlanıyorsan ayağını keselim, 4 parmak yapalım' dediler ama biz karşı geldik, istemedik. Arkadaşlarım bana 'Kocaayak' diyorlardı. Önceleri onlara darılıyordum ama şimdi Türkiye Şampiyonu olunca beni oturduğum semtte herkes 'Kocaayak' diye tanıyor” diye konuştu.



Akgül: Umutsuzluğa kapılabilir

Yiğitcan'ın salona geldiği ilk gün onun yeteneğini keşfeden antrenörü İsam Akgül, “Ayağının durumunu gösterince bunu avantaja çevirebiliriz diye düşündüm. Onun üzerine farklı çalışmalar yaptık ve bu dezavantajı avantaja çevirdik. Zaten 1-2 yıl içinde bunun meyvelerini almaya başladık. Ayağı bu durumda olan gençlerin aileleri spor yaptırtmazlar onları engelli olarak görürler. Ama biz Yiğitcan'ı asla bu şekilde görmedik, zaten kendisi de bu güveni aldıktan sonra milli takıma seçildi” şeklinde konuştu.


Milli takım kampını bekledikleri sırada federasyonun bütçe yetersizliği yüzünden sporcuların sponsor bulması gerektiğini açıkladıklarını söyleyen Akgül, “Bu çocuk bu sene turnuvaya katılmazsa umutsuzluğa kapılabilir, çünkü yaşı çok genç. Bu da istemediğimiz sonuçlar doğurabilir” dedi.

#Yiğitcan Kayır
#Muay Thai
#Dünya Şampiyonası
#Tayland
9 yıl önce