|

Salih Uçan'a yeni hoca

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Salih Uçan'ın formasını giydiği Roma'da, Fransız teknik direktör Rudi Garcia'nın yerine Luciano Spalletti'nin getirileceği ileri sürüldü.

Yeni Şafak
12:24 - 13/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:35 - 13/01/2016 Çarşamba
AA

İtalyan basınında son iki gündür çıkan haberlerde, Roma'da teknik direktör değişikliğinin kapıda olduğunu iddia ediliyor.



Özellikle Corriere dello Sport ve La Gazzetta dello Sport gibi gazeteler, 46 yaşındaki İtalyan teknik adamın bugün kendisine Roma'ya bağlayan imzayı atabileceğini belirtti.



Corriere dello Sport gazetesi, Spalletti'nin havaalanında çekilmiş bir fotoğrafını özel olarak internet sitesinden yayınlarken, Spalletti ile Roma arasında sadece imzaların eksik olduğu ifade edildi. Diğer basın organları da deneyimli çalıştırıcının kadro takviyesine yönelik başkandan kış transfer dönemindeki isteklerini sıraladığını aktardı.



Sarı-kırmızılı başkent takımını 2005 ile 2009 yılları arasında da çalıştıran Spalletti, o dönemde Roma ile 2 İtalya Kupası ve 1 de İtalya Süper Kupası kazanmıştı.



Gönderilmesi an meselesi olduğu ifade edilen Fransız teknik direktör Rudi Garcia ise geleceğine yönelik kararı bekliyor. Dün takımının başında antrenmana çıkan 51 yaşındaki çalıştırıcı, kendisinden bekleneni verememekle eleştiriliyor.



Garcia yönetiminde son 3 sezondur lige fırtına gibi başlayan Roma, ilerleyen haftalarda aldığı olumsuz sonuçlar nedeniyle zirve yarışından koptu. Önceki iki yılda ligi, sezon ortasında yarıştan kopsa da ikinci sırada tamamlayan Rudi Garcia'nın başında olduğu Roma'nın, bu sezon da devre arasına doğru zirveden kopması, İtalya Kupası'nda ikinci lig ekiplerinden Spezia'ya elenmesi ve son olarak da geçen hafta sonu Milan ile sahasında berabere kalması, 2013-2014 sezonunun başından bu yana görev yapan Garcia'nın sonunu hazırlayan unsurlar olarak sıralanıyor.





#Spalletti'
#Corriere dello Sport
#Roma
#Serie A
8 yıl önce