|

Şampiyon Real Madrid

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde normal süresi 1-1 biten mücadelede Real Madrid, Atletico Madrid'i seri penaltı atışlarında 5-3 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Yeni Şafak
00:38 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak
Sergio Ramos 2014'ün ardından 2016'daki finalde de Atletico Madrid'e gol atmayı başardı.
Sergio Ramos 2014'ün ardından 2016'daki finalde de Atletico Madrid'e gol atmayı başardı.

UEFA Şampiyon Ligi finalinde iki Madrid ekibi San Siro'da karşılaştı. İlk yarıda etkili bir oyun Real Madrid 15.dakikada Sergio Ramos'un attığı golle 1-0 öne geçti. Gol sonrası ofsayt tartışmaları yaşandı. Atletico Madrid kalan dakikalarda etkili olamazken ilk yarı 1-0 Real Madrid'in üstünlüğü ile sona erdi.










Atletico penaltı kaçırdı

İkinci yarıya değişiklikle başlayan Diego Simeone, Fernandez'in yerine Carrasco'yu oyuna aldı. İkinci yarı başlar başlamaz Pepe'nin müdahalesi ile yerde kalan Torres'e hakem penaltı çaldı. Topun başına geçen Fransız yıldız Griezmann'ın şutu üst direkte patladı ve Atletico Madrid beraberlik fırsatını kaçırdı.






Mücadelenin 78.dakikada Real Madrid önce Ronaldo ardından da Bale ile çok net fırsattan yararlanamadı. Pozisyonun devamında Atletico Madrid'de oyuna sonradan dahil olan Carrasco ile beraberlik golünü buldu.








İkinci devrede başka gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.



İlk uzatma devresinde Atletico Madrid, Real Madrid'e karşı daha diri bir oyun sergilemesine rağmen gol bulamadı. Son dakikalarda Griezmann'ın rövaşatası auta gitti.






İkinci uzatma devresinin son dakikalarında Real Madrid üst üste pozisyonlar yakaladı fakat bu pozisyonları gole çeviremedi. Kupanın sahibi penaltı atışları sonucu belli olacak.





Seri penaltı atışları sonrası Real Madrid 5-3 kazanarak Şampiyonlar Ligi'ni kazanan taraf oldu!










#Şampiyonlar Ligi
#Real Madrid
#Atletico Madrid
8 yıl önce