|

Şampiyon ringlere geri dönüyor

Los Angeles’te Ukraynalı rakibi ile karşılaştıktan sonra boksa ara veren şampiyon boksör Selçuk Aydın ringlere geri dönüyor.

Yeni Şafak
10:36 - 16/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 08:46 - 16/11/2015 Pazartesi
IHA

Kazandığı Avrupa ve Kıtalararası şampiyonluklarla Türk boksuna damgasını vuran Selçuk Aydın 5 Aralık'ta Almanya'nın Hamburg şehrinde ringlere tekrar merhaba diyecek. Boks severlerin uzun süredir maçlarını izlemek için beklediği şampiyon boksör hazırlıklarına İstanbul'da başladı.



Türk boksunda ismini zirvedekilerin arasına yazdıran şampiyon boksör Selçuk Aydın ringlere geri dönüyor. Boks severlerin yakından tanıdığı ve maçlarını izlemek için sabırsızlandığı Selçuk Aydın önümüzdeki günlerde Almanya'da ringe çıkacak. Avrupa ve Kıtalararası Şampiyonlukları bulunan şampiyon boksör günde iki antrenmanla maçlara hazırlanıyor.



'Ülkemi onurlandırmak için döndüm'

Boksa ara verdikten sonra memleketi Trabzon'a döndüğünü söyleyen Selçuk Aydın, ailesinin ve çevresindekilerin motivasyonuyla tekrar ringlere dönmeye karar verdiğini ifade etti. Sürekli maçlar, yoğun çalışma ve hak etmediği bir yenilgiden sonra bir süre dinlenmeye çekildiğini belirten Selçuk Aydın ,''Tekrar antrenmanlara başlayınca kendimi daha iyi hissetmeye başladım. Biraz uzak kaldık spordan bu uzaklaşma sürecinde ciddi anlamda dinlenme şansım oldu. Ülkemi onurlandırabilmek ve yarım kalan işimi tamamlamak için ringe çıkmaya karar verdim” dedi.



'Dünya şampiyonu olmak istiyorum'

Ringde tek başına gözükmesine rağmen boksun ekip işi olduğunu vurgulayan Aydın, “Güzel bir ekip kurduk. Ülkemizi en güzel şekilde temsil edip dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyorum. Şimdi eskisinden daha tecrübeli olarak geri dönüyorum. Bu tecrübelerin başarıma olumlu olarak yansıyacağını inanıyorum. İstanbul'da hazırlıklara başladım. Hamburg 'ta devam edecek kampta daha çok teknik taktik ağırlıklı çalışacağım” diye konuştu.



'Sıralamada geri düştüm ama Altın Kemer'e uzanacağım'

Boksa ara verdiği için dünya sıralamasında gerdi sıralara düştüğünü ifade eden Selçuk Aydın, bu sürçte peş peşe eleme maçları yapacağını söylüyor. İlk maçına önümüzdeki ay Hamburg'ta çıkacak olan Aydın, “Elem maçlarından sonra bir aksilik olmazsa dünya şampiyonuyla unvan maçına çıkacağım. Unvan onda olduğu için benimle müsabakayı kabul etmesi gerekiyordu. Bu kadar kısa sürede dünya şampiyonuyla oynamak bir şans. Daha önce gösterdiğim başarıları tekrar göstererek altın kemeri almak istiyorum” dedi.



Efsane şampiyonların arenası

WBC'de (Dünya Boks Konseyi) 2012 yılında ilk sıraya yükseldiğini hatırlatan Selçuk Aydın bir Türk boksörün neler yapabileceğini göstermek istediğinin altını çizdi. Aydın, “Bin 700 kişi arasında birinci sıraya yükselmiştim. Bir zamanlar Muhammed Ali, Mike Tyson ve Joe Frazier gibi birçok büyük şampiyonun mücadele ettiği arenada ilk sıraya yükselen tek Türk sporcu olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Bazen medyada ve özellikle sosyal medyada dünya şampiyonu olarak lanse edilen Türk boksörleri görüyorum. Ben bunu başarımıza yapılan saygısızlık olarak kabul ediyorum. Herkes kendine göre bir tarih yazıyor ama bir de gerçekler var. Bu gerçekleri de göz ardı etmemek gerekiyor.



Selçuk Aydın kimdir?

Aydın, 4 Eylül 1983 Trabzon doğumlu. Dünya Kıtalar Arası ve Avrupa orta sıklet boks şampiyonu ve Dünya Gümüş Kemer sahibi. WBC (Dünya Boks Konseyi) 2012 yılında 1'inci sıraya kadar yükseldi. Trabzon'un Akçaabat ilçesi Çamlıca Köyünde 1983 yılında doğan Selçuk Aydın okul yaşantısı sırasıyla Trabzon 24 Şubat İlkokulu, Cumhuriyet Ortaokulu ve Trabzon Lisesi'nde sürdürdü. Karadeniz Teknik Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümümden başarıyla mezun olan Selçuk Aydın 1993 yılında boksa başladı. Boks yaşantısında milli takım kaptanlığının yanında ülkesine birçok uluslararası başarılar kazandırdı. Boks sporuna profesyonel olarak devam etmektedir. Türkiye'yi temsilen dünya şampiyonluğu için ringe çıkmayı başaran ilk ve tek sporcudur.



#selçuk aydın
#ring
#boks
8 yıl önce