|

'Şampiyonluk bana tüm zorlukları unutturacak'

Milli motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu, son üç yarışta zirvedeki yerini korumak istediğini belirterek, "Bu zorlu sezonun ardından şampiyonluğu başarabilirsek bundan daha büyük şükür olmaz. Çünkü gerçekten sıkıntılı dönemler geçirdim" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 08:54 - 16/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, İspanya'daki Dünya Supersport Şampiyonasının 10. ayağında liderliğini sürdürmeye çalışacak. Akyazı ilçesinde kendi adını taşıyan pistte hazırlıklarını sürdüren Sofuoğlu, zor günler geçirmesine rağmen bütün olumsuzlukları geride bırakıp, dünya şampiyonluğuna ulaşmak için mücadele verdiğini söyledi.



Sofuoğlu, zorlu bir süreçten geçtiğini ve kendisini son 1,5 aydır antrenmanlara verdiğini belirterek, "Hiç çalışmadığım kadar çok çalıştım. Klasmanda lider durumdayız. Son üç yarış, bu liderliği korumak gerekiyor. Şampiyonluğa ulaşmaya çok az kaldı. Bu zorlu sezonun ardından şampiyonluğu başarabilirsek bundan daha büyük şükür olmaz. Çünkü gerçekten sıkıntılı dönemler geçirdim. 3 ay boyunca antrenmansız yarışlara çıktım. İlk defa bu yarış için idman yapıyorum. Özellikle 1,5 aydır hiç aralık vermedim, her gün çok sıkı çalıştım" diye konuştu.



'Kondisyon olarak hazırım'

Kondisyon ve moral olarak hazır olduğunu, takımının da İspanya yarışı için yeni bir motosiklet hazırladığına belirten Sofuoğlu, şunları söyledi: “Moralsiz günlerin ardından şampiyonluğun benim ve Türkiye için güzel olacağına inanıyorum. Avrupa'da yakalanan her başarı Türkiye için olacak."


#Kenan Sofuoğlu
#Dünya Supersport Şampiyonası
#Motosiklet
#MotoGP
#Motor Sporları
9 yıl önce