|

Şampiyonluk gollerimden önemli

G.Saray'da attığı 4 golle şimdiden kariyer rekoru kıran Brezilyalı stoper Maicon, “Evet goller beni motive edip, bize puanlar getirdi ama sezon sonunda şampiyon olalım, attığım gollerin sayısı önemli değil” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 03:28 - 17/11/2017 Cuma
Yeni Şafak
Attığı 4 golle Avrupa'nın en çok gol atan savunma oyuncuları arasında yerini alan Maicon, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada takımın başarılı olmasının daha önemli olduğunu belirtti
Attığı 4 golle Avrupa'nın en çok gol atan savunma oyuncuları arasında yerini alan Maicon, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada takımın başarılı olmasının daha önemli olduğunu belirtti

Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı ve attığı 4 golle hem takımına yaptığı katkıyla dikkat çeken, hem de en çok gol attığı sezonunu şimdiden yakalayarak kariyer rekorunu kıran Brezilyalı savunmacı Maicon samimi açıklamalarda bulundu. Attığı 4 golle Avrupa'nın en çok gol atan savunma oyuncuları arasında yerini alan Maicon, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada takımın başarılı olmasının daha önemli olduğunu belirtti. "Benim için bireysel ödüllerden ziyade takımın kazanması önde gelir" diyen Brezilyalı futbolcu, "Bir stoper oyuncusuyum. Görevim defans yapmak. 'Çok gol atmak mı yoksa ligin en iyi stoperi seçilmeyi mi istiyorsun?' diye sorsanız 'En iyi stoper seçilmeyi' cevabını veririm. Bu yıl şampiyon olmak çok önemli. Evet goller beni motive ediyor, o goller puanlar getirdi ama biz sezon sonunda şampiyon olalım, attığım gollerin sayısı önemli değil" diye konuştu.

GALATASARAY HEP AKLIMDAYDI

Galatasaray'da oynama hayalini geçmiş yıllarda kurduğunu belirten Maicon "6 yıl önce eşim İstanbul'a gelmiş ve Porto'ya döndüğünde İstanbul ile ilgili olarak 'Gezdiğim ve gördüğüm en iyi yerlerden' demişti. Temiz kalpliymiş. Diğer taraftan, İngiltere'deki Emirates Cup'ta Galatasaray'a karşı oynamıştım. Abarttığımı düşünebilirsiniz belki ama maçtan sonra Ursula'ya Galatasaray'ın iyi bir takım olduğunu, taraftarların tutkulu olduğunu ve bir gün burada oynayabileceğimi söylemiştim. Hem benim hem eşimin isteği bu yöndeydi. Şu anda Galatasaray'dayım ve bu nedenle çok mutluyum" ifadelerini kullandı.


Başakşehir'i yenmekten başka çaremiz yok

Galatasaray, Başakşehir karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürürken teknik direktör Igor Tudor'un takımı mental olarak da maça hazırlamak için elinden geleni yaptığı kaydedildi. Lige fırtına gibi başlamalarına rağmen bu sezon çıktıları iki önemli maçta Fenerbahçe ve Trabzonspor karşısında galibiyet alamayan Cimbom, altındaki takımların zirveye yaklaşmasına izin verdi. Zirvenin 3 puan gerisinde ikinci sırada oturan Başakşehir'e konuk olacak sarı-kırmızılı takımda gözler mutlak galibiyette olacak. Hırvat teknik adamın, futbolcularına şampiyon olmak istiyorlarsa bu maçtan kayıpsız çıkmaları gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Şampiyonluğun belirleyicisinin böyle önemli maçlar olduğunu bildiren Tudor'un, "Rakibimizle aramızdaki puan farkı 3. Bu farkı arttırmalıyız. Biz puan farkını arttırdıkça ya da korudukça şampiyonluk yolundaki rakiplerimizin direnci ve inancı kırılacaktır" dedi.

David Alaba 'En büyük Cimbom'

Basketbolda EuroCup B Grubu’nda Bayern Münih ile Galatasaray Odeabank arasında oynanan maçın ardından Alman ekibinin futbol takımında oynayan David Alaba, GS TV'ye konuştu. Sosyal medya hesabından Galatasaray paylaşımları da yapan başarılı sol bek, “Viyana’da Türklerle büyüdüm. Birçok Türk arkadaşım vardı. Onlar da beni bir nevi Galatasaray taraftarı olarak yetiştirdi ve ben de Galatasaray’ı tutuyorum” dedi. David Alaba, sözlerini "En büyük Cim-Bom" diyerek tamamladı.

#Galatasaray
#Başakşehir
#İgor Tudor
6 yıl önce