|

Samsunspor taraftarları TFF'yi istifaya çağırdı

Bursa’da Samsunspor taraftarları, geçen yıl FIFA tarafından talep edilen 3 puanın silinmesi cezasının TFF tarafından uygulanacak olmasına tepki gösterdi.

Yeni Şafak
14:20 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 11:25 - 26/04/2015 Pazar
IHA

Bursa merkez Osmangazi ilçesine bağlı Şehreküstü Meydanı'nda toplanan yaklaşık 50 civarındaki Samsunspor taraftarları, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimini istifaya çağırdı. Bursa Samsunspor Taraftar Derneği Başkanı Recep Çalışkan, yaptığı basın açıklamasında, “Geçen sezon son final maçımızda seyircisiz oynama cezası veren, bizleri Kadıköy'de polis ile karşı karşıya getiren TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimi ile buna seyirci kalan Samsun bürokrasisidir. O final maçı sonrası tek suçu Samsunsporlu olmak olan evlatlarımız ve kardeşlerimizin kaldırımlarda gözyaşlarını unutmadık. O günden sonra yine Samsunspor üzerine oyunlar oynanıyor. Bütün imkansızlıklara rağmen Samsunspor'umuzu Süper Lig kapısının eşiğine kadar getiren teknik heyet ve futbolcularımızın emekleri çalınarak 3 puanı silinmek istenmekte ve uygulanmaktadır” dedi.



Çalınan, engellenen umut ve hayalleri savunmak için Bursa'da toplandıklarını hatırlatan Çalışkan, “Sahada fedakarca savaşan futbolcu kardeşlerimizin, vefakarca takımını destekleyen taraftarlarımızın çalınan, engellenen umut ve hayallerini savunmaya, bir dur demeye geldik. Tüpçü ve çetesine Samsunspor taraftarlarının gücünü göstermeye geldik. Güvenini, tarafsızlığını yitiren, yanlı ve yanlış kararlar alan Türk futbolunun katillerine yeter artık demeye geldik. Tüpçü ve çetesini istifaya davet etmeye geldik. Bizler inanıyoruz ki, Samsunsporumuzun yeri süper ligdir. Yapılan tüm haksızlıklara rağmen bu sene süper lige çıkacağız ve damga vuracağız. Samsunspor sahipsiz değildir” diye konuştu.



Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Samsunspor taraftarları, basın açıklamasının ardından Heykel'e kadar yürüdü. Yürüyüş esnasında 'Tüpçü istifa' sloganları atan taraftarlar olaysız dağıldı.



Samsunspor'a, futbolcu Ben Ofosu Piasare ile arasındaki ihtilaf nedeniyle FIFA Disiplin Komitesi tarafından 6 Temmuz 2014'te 3 puan silme cezası verilmiş, Samsunspor Kulübü de, hukuki yolları izleyerek dosyayı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşımış ve CAS'tan cezanın infazının tedbiren durdurulmasını talep etmişti. CAS, 20 Mart 2015'te aldığı ara kararla, Samsunspor'un infazın durdurulması talebini reddetmişti.

#tff
#samsunspor
#istifa çağrısı
#taraftar
9 yıl önce