|

Santa Fe'den Chapecoense'ye kupa hediyesi

Copa Sudamericana'nın son şampiyonu Santa Fe, kupasını uçak kazasında oyuncularını kaybeden turnuvanın bu yılki finalisti Chapecoense'ye verdi. Ayrıca uçağın enkazında bulunan Chapecoense'li futbolcu Kempes'in formasının eşine teslim edileceği öğrenildi.

Yeni Şafak
11:47 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 12:30 - 2/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Kupanın replikasını alan Chapecoense takımının hukuki direktörü Marcelo Zolet kupayı aldı ve tüm kalbiyle teşekkür ettiğini söyledi.
Kupanın replikasını alan Chapecoense takımının hukuki direktörü Marcelo Zolet kupayı aldı ve tüm kalbiyle teşekkür ettiğini söyledi.

Brezilya takımı Chapecoense'nin yaşadığı uçak faciasının yankıları sürerken, takıma bir destek de Copa Sudamericana'yı geçen yıl kazanan Santa Fe'den geldi.



Brezilya'da yayın yapan spor sitesi Globoesporte'nin haberine göre; Kolombiya ekibinin başkanı Cesar Pastrana, 2015'te Huracan'ı penaltılarla mağlup ederek aldıkları kupayı, uçak kazasında futbolcularının çoğunu kaybeden ve bu sene Copa Sudamericana'da final oynayacak olan Chapecoense takımına verdi. Başkan Pastrana gösterişten kaçındığı için konuyla alakalı herhangi bir röportaj vermedi.



Verilen kupanın yanı sıra uçağın düştüğü alana yakın bir yerde bulunan Chapecoense'li futbolcu Kempes'in formasının da eşine teslim edilmek üzere gönderildiği öğrenildi. Güney Amerika Futbol Konfederasyonu'nun (CANMEBOL) 21 Aralık'ta Chapecoense'yi şampiyon ilan edeceği belirtildi.



#Cesar Pastrana
#Santa Fe
#Chapecoense
7 yıl önce