|

Sarayiçi Kırkpınar'a yetişecek mi?

Edirne'de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi Er Meydanı çayırı, kentte yaşanan sel ve su taşkınlarının ardından oluşan hasar ve tahribat nedeniyle yağlı güreşler öncesi bakım ve onarıma alındı. Edirne Belediyesi ekipleri tarafından 300 kilo çim ve gübre ile düzenlenen çayır, sulama sistemleriyle tüm gün sulanıyor.

Yeni Şafak
14:53 - 12/05/2015 Salı
Güncelleme: 11:56 - 12/05/2015 Salı
IHA

Bulgaristan'da ve Edirne'de yaşanan şiddetli yağışların ardından aynı yıl içerisinde kentte 4 kez üst üste sel ve su taşkınları yaşanmıştı. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan afetten en çok etkilenen bölgelerin başında Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçin Er Meydanı yer alıyor. Yaklaşık 4 ay boyunca sular altında kalan alanda 4 milyon TL maddi hasar oluştu.


Bu yıl 654.'cüsü düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri öncesi Edirne Belediyesi ekiplerince güreşlerin yapılacağı pehlivan çayırı ve stadyumlar bakım ve onarımı alındı. Çamur ve balçıkla kaplanan güreş sahası, temizlenerek ve tırmıklanarak 300 kilo çim ve gübre ile güçlendirildi. Belediye ekiplerince, bölgede sürdürülen çalışmalar kapsamında, Er Meydanı sulama sistemleri ile tüm gün sulanmaya başlandı.



'Mutlaka yetiştireceğiz'

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bölgedeki çalışmaların 20-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne yetiştirileceğini belirterek, "UNESCO Somut Olmayan Dünya Kültür Miras Listesi'ne girmiş Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin ev sahipliğini Edirne Belediyesi yapıyor. Geçtiğimiz yıldan bu yana ciddi anlamda sularla, sellerle uğraşıyoruz. 1923 yılından beri Kırkpınar'ı düzenlediğimiz alan olan Sarayiçi'nde bu yıl 4 kez sel yaşamamız, üstüne bir fırtına yaşamamız ve Sarayiçi'ndeki suyun yaklaşık 4 buçuk ay çekilmemesi Sarayiçi güreş sahasında Kırkpınar güreş alanında ciddi bir tahribat oluşturdu. Yaklaşık 4 milyon TL civarında bir hasar söz konusu. Edirne Belediyesi olarak kendi imkan ve olanaklarımızla buraları toparlıyoruz. 20 Temmuz 2015'te başlayacak olan 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne de burasını mutlaka yetiştireceğiz. Çim alanda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz epey bir düzenleme yaptı. 654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne herkesi bir kez daha davet ediyorum" dedi.

#Edirne
#Sarayiçi
#Kırkpınar Yağlı Güreşleri
9 yıl önce