|

Şeftali yiyerek rekor kıracak

Rekortmen dalgıç Cem Karabay, ‘En uzun süre deniz altında yaşama rekoru’ kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmek için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti.

Yeni Şafak
13:25 - 15/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:03 - 15/07/2015 Çarşamba
IHA

Dünyada suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanını elinde bulunduran dünya rekortmeni Cem Karabay, bu sefer denizin altında 72 saat kalarak yeni bir rekora imza atmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 1.5 aylık diyetin ve sporun ardından son hazırlıkları yapan Karabay, bugün Kıbrıs'a gitti.



Karabay, deniz altında geçen 3 günün sonunda 20 Temmuz'da, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Türk Bayrağı ile karaya yürüyerek ulaşmayı hedefliyor. Rekor denemesi için KKTC'ye giden Karabay, deniz altında geçen 3 günün sonunda 20 Temmuz'da, KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı'nda Türk Bayrağı ile karaya yürüyerek ulaşmayı hedefliyor.



'Rekoru 72 saate çıkarmayı hedefliyoruz'

Cem Karabay, Guinness'in 2011'de kendisine, su altında hiç çıkmaksızın 192 saat 19 dakika 19 saniye kalmakla kainatta suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanını verdiğini aktardı. En uzun süre donanımlı dalış rekoru için Kıbrıs'a gideceğini ifade eden Cem Karabay, en uzun süre deniz altında kalma rekorunu kırmayı karar verdiklerinde rekorun 51 saatle ABD'li Allen Sherrod'a ait olduğunu öğrendiklerini belirtti. Bu alanda Mısırlı Walaa Hafez'in 24 dakika geliştirerek rekoru elinde bulundurduğunu belirten Karabay, “Biz bir aksilik olmadığı taktirde 72 saate taşımayı hedefliyoruz. Girişimimiz 17 Temmuz sabah 08.50'de Yavuz Çıkarma Plajı'nda gerçekleşecek. Çıkışımız da KKTC Barış ve Özgürlük Bayramı'nın gerçekleştiği 20 Temmuzda 08.50'de suyun altında 316 metre yürüyerek gerçekleşecek" dedi.



'Suyun altında şeftali kebabı, hellim peyniri yiyeceğiz'

Su altında bulunduğu sürede de bazı etkinlikler planladıklarını aktaran Cem Karabay, “Suyun altında şeftali kebabı, hellim peyniri yiyeceğiz. Bunları yemeden rekor kırmadan çıkmak yok. Futbol maçımız olacak suyun altında 3'er kişilik turnuvamız, tavla müsabakamız var. İnanın oldukça çekişmeli bir tavla turnuvası olacak. Kapışmalı olacak, kendisini rakip olarak görenleri dalmayı biliyorsa suyun altında beklerim" diye konuştu.



#Cem Karabay
#Guinness Rekorlar Kitabı
#rekor denemesi
#şeftali
9 yıl önce