|

Şehitler için 14 mil kulaç

Milli yüzücü Emre Seven, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında şehitler için Kabatepe'den Kuzu Limanı'na kulaç attı.

Yeni Şafak
11:52 - 22/09/2015 Salı
Güncelleme: 08:57 - 22/09/2015 Salı
IHA

Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçen ilk Türk yüzücü olan Emre Seven, Çanakkale'nin Eceabat ilçesine bağlı Kabatepe Limanı'ndan dün sabah saat 08.00'de denize girerek 14 mil mesafeyi yaklaşık 9 saatte tamamladı.



Milli yüzücüye bu zorlu parkurda Gökçeada Belediye Başkanı Ünal Çetin, sportif direktörü Namık Ekin ve yardımcı kadro eşlik etti. Akşam saatlerinde Gökçeada Kuzu Limanı'na varan Seven'i Belediye Başkanı Ünal Çetin ve bir grup ada halkı ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı.





Seven'den birlik mesajı

Emre Seven, “Kurban Bayramı'nın ve adanın kurtuluşunun arifesindeyiz. Hassas günlerden geçiyoruz. Kulaçlarımızla birliğimize, kardeşliğimize, beraberliğimize toplu iğne başı kadar katkımız olmuşsa bu haz bana yeter” dedi.


Milli yüzücüyü tebrik eden Çetin de, “253 bin şehit verdiğimiz yarımadada Türkiye'nin dört bir tarafından insanların samimi mücadeleleri vardır. Bizim için çok hassas olan bu topraklardan Gökçeada'ya kulaçlarını kardeşlik ve barış adına atması çok anlamlı. Kendisine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

#Emre Seven
#Çanakkale Zaferi
9 yıl önce