|

Şenol Güneş Gökhan Gönül için bir ilki gerçekleştirdi

Normal şartlarda lig maçlarından önce kadroyu açıklamayan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Fenerbahçe derbisinde başvurmadığı bir yolu seçti ve ilk 11'i maçtan bir gün önce açıkladı.

Yeni Şafak
16:12 - 4/12/2016 Pazar
Güncelleme: 16:54 - 4/12/2016 Pazar
DHA
Derbide Gökhan Gönül'ün yedek oturması beklenirken, Şenol Güneş yıldız oyuncuya ilk 11'de şans verdi.
Derbide Gökhan Gönül'ün yedek oturması beklenirken, Şenol Güneş yıldız oyuncuya ilk 11'de şans verdi.

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde ısınmaya çıktığı andan maçın bitiş düdüğüne kadar sarı-lacivertli taraftarların hem küfürlü hemde para atmalı protestolarına maruz kalan ve buna rağmen en ufak bir tepki vermeden, müthiş bir performans gösteren Gökhan Gönül geceye damga vuran isim oldu.



"O maçın bu maç olmasını istiyorum"

Maçtan önceki gün teknik direktör Şenol Güneş'e giderek "Ben Kadıköy'deki maçta oynamak istiyorum. Orada bana protesto yapılacağını da biliyorum ama kendimi buna hazırladım. Sonuçta bir gün çıkıp orada maç oynayacağım ve o maçın bu maç olmasını istiyorum. Kendimi çok iyi ve çok güçlü hissediyorum. Herkes 'Gökhan Gönül Fenerbahçe Stadı'ndan olumsuz etkilenecek o yüzden yedek kalacak' diyor ama bana güvenmenizi istiyorum' diyen Gönül, Şenol Güneş'in kendisini ilk 11'e koyması ile büyük bir sevinç yaşadı ve bu sevincini hem ailesi hem de takım arkadaşları ile paylaştı.






Şenol Güneş kadryu ilk kez bir gün önce açıkladı

Normal şartlarda lig maçlarında ve özellikle de derbi maçlarından önce kadroyu açıklamayan Şenol Güneş ise bu kez çok fazla başvurmadığı bir yolu seçti ve ilk 11'i maçtan bir gün önce açıkladı.



Antrenman sonrası tesislerde maç toplantısı yapan Güneş, burada ilk 11'i açıklayıp Gökhan Gönül ve Kerim Frei gibi isimlerin kendini maça hazırlaması için onlara süre tanımış oldu.



Gece boyu ve maç günü takım arkadaşlarının büyük desteğini gören Gökhan Gönül, Kerim Frei ile birlikte kendini psikolojik olarak en iyi şekilde hazırladı ve maça çıktı.



Kadıköy'e çıkar çıkmaz Fenerbahçeli taraftarların büyük protestolarına maruz kalan Gökhan Gönül, olumsuz tezahüratları duymazdan, atılan sahte dolarları da görmezden gelerek ve hocasına verdiği sözü tutarak mükemmel bir maç çıkardı.






Çebi'den Fenerbahçeli yöneticilere: Gökhan Gönül'ü örnek alın

Beşiktaş ve spor kamuoyu tarafından gecenin adamı seçilen Gökhan Gönül, Protokol Tribünü'ndeki tartışmaların dahi konusu oldu. Fenerbahçeli yöneticilerin sözlü sataşmalarına ilk başta ortamı daha fazla germemek için Beşiktaş yönetiminden kimsenin cevap vermediği öğrenildi. Ancak bir süre susan yöneticilerden Ahmet Nur Çebi'nin en sonunda dayanamayıp Fenerbahçeli yöneticilerin olduğu bölüme dönerek ''Ayıp ayıp buradaki bu atmosferi Gökhan Gönül kaldırabiliyorsa, sizin hayli hayli kaldırmanız lazım'' dediği ifade edildi.






'Efendi' Gökhan Gönül

Beşiktaşlı yöneticiler maç ve Gökhan Gönül ile açıklamalarında bu yılki 'Efendi' sloganlarına bağlı kalarak çok fazla polemik konusu olacak tartışmaşlara gimeyeceklerini belirttiler. Ancak tüm yöneticiler adeta sözleşmişcesine geceye ait düşüncelerini 'Kadıköy'de zaten genel olarak bildiğimiz ortamlar. Çok fazla şaşırmadık ve cevap vermedik. Sadece Ahmet Nur Çebi abimiz gereken cevabı verdi ve bizim için tartışma kapandı. Ama gerçekten de öyle bir ortamda Gökhan Gönül'ün tek bir tepki vermeden 2 saate yakın sahada kalıp sadece işini yapması bizim bu yılki 'Efendi' sloganımıza çok yakıştı ve kendisi ile bir kez daha gurur duyduk'' sözleri ile ifade ettiler.







#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#Gökhan Gönül
7 yıl önce